Szeged és környéke

2015.08.24. 22:14

A te poharad, a te életed!

Szeged - Ezzel a szlogennel indított figyelemfelkeltő bűnmegelőzési kampányt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a hétfőn kezdődött Szegedi Ifjúsági Napokon: A te poharad, a te életed!.

Munkatársunktól

[namelink name="Popovits Richárd"], a SZIN-t szervező Tiszaparty Rendezvényszervező Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, más fesztiválon nem volt még ilyen akció. – A fesztivál érdeke, hogy biztonságos legyen. Az ésszerű italfogyasztásra hívjuk fel ezzel a figyelmet – mondta [namelink name="M. Toronykőy Márta"] rendőr alezredes.

Fotó: Kuklis István

A fedeles pohárba nehezebb bármit belecsempészni a fogyasztó tudta nélkül. Fotó: Kuklis István
A bűnmegelőzési osztály vezetője úgy fogalmazott, a kampány nem kijelent, nem felszólít, hanem tanácsot ad. A zseniális ötlet egy, a külföldi kávézóláncokban használt, 340 milliliteres, hőszigetelt, fedeles pohár. – A cél, hogy csak az kerüljön bele, amit a fesztiválozó lát. A másik fontos szempont a mértékletesség és az áldozattá válás megelőzése. A 112-es segélyhívót is reklámozzuk ezzel – magyarázta az osztályvezető.

Ha WC-re kell menni, bízzuk barátainkra az italunkat. Ha a társaságból idegenek próbálnak valakit kiszakítani, arra is oda kell figyelni – hangsúlyozta Baráti Levente, a rendőrség szakorvosa, aki az alkohol- és drogfogyasztás kockázataira hívta fel a figyelmet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!