Szeged és környéke

2015.08.05. 19:44

SZIN-tér Sörudvar: forró ételek, hideg italok

Szeged - Csak a szervező változott, de a színvonal, a hangulat és a kínálat maradt a szegedi Vedres-szakközépiskola udvarán, ahol tizennyolcadik éve rendezik meg a Vedres-sörünnepet, idén SZIN-tér Sörudvar néven.

Munkatársunktól

A fesztivált a Pick éttermet üzemeltető és a Szegedi Ifjúsági Napokat szervező cég, a Tiszaparty Rendezvényszervező Kft. hozza tető alá.

A legnépszerűbb étel a gyros, a hamburger és a bajor kolbász. Simon Szilveszter séf elmondta, a hölgyek különösen a kedvelik a könnyű, elegáns cézár salátát pirított zsemlekockákkal, diódarabokkal.

Mi szem-szájnak ingere. Forró, friss ételek és hideg sörök várják a látogatókat a SZIN-tér Sörudvaron augusztus 23-áig. Fotó: Kuklis István

Mi szem-szájnak ingere. Forró, friss ételek és hideg sörök várják a látogatókat a SZIN-tér Sörudvaron augusztus 23-áig. Fotó: Kuklis István
A csirkemell baconnel és füstölt mozzarellával és a csípős lecsós mártással tálalt délvidéki csirkecsíkok is jól csúsznak a hideg sör mellé. A komolyabb, nehezebb ételek kedvelői sem távoznak éhesen: őket csülkös pacallal várják. – Naponta tíz kilót főzünk, ami mindig elfogy – mondta a konyhafőnök.

Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István
Csapolt sörből ötféle – Dreher, barna Dreher, HB, HB búza és Pilsner Urquell – áll rendelkezésre, legjobban a klasszikusak fogynak, de sokan kísérleteznek. Kihasználják a kínálkozó lehetőséget, és legurítanak egy-egy korsó barnát vagy búzát. A kiváló ételek-italok mellett mindennap élő zene gondoskodik a hangulatról.

A sörudvar augusztus 23-áig várja a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!