Szeged és környéke

2015.12.14. 23:41

Együtt: Ma haveri kapitalizmus működik Magyarországon

- Azt mondták a Fidesz kongresszuson, hogy a magyar gazdaság talpra állt, de ha a fideszesek nem Görögországgal, hanem Szlovákiával vagy Lengyelországgal vetik össze a magyar gazdaságot, akkor már nem olyan jók az eredmények - mondta hétfői szegedi sajtótájékoztatóján Pataki Márton.

delmagyar.hu

Az Együtt elnökségi tagja hangsúlyozta, tavaly a választások évében az Orbán-kormány megpörgette a GDP-t, amely 2014-ben 3 százalék fölött volt, idén 2,9 százalék lesz, jövőre viszont 1,7 százalékos GDP-t mutatnak az előrejelzések. Pataki szerint nincsenek beruházások Magyarországon, és 2020-ig elfogynak az uniós támogatások, amelyeket mind el akar költeni a kormány 2017-ben és 2018-ban. Szerinte nagy kérdés, hogy utána milyen tőke áramlik Magyarországra. Úgy vélte, azt követően fájdalmas kijózanodás vár a magyar gazdaságra.


- Ma Magyarországon haveri kapitalizmus müködik. Amíg ez a kormány van, aggódhatnak a külföldi befektetők, mikor tetszik meg a kormánynak a cégük, mikor vetnek ki rájuk különadót - mondta Pataki Márton. Az Együtt helyi vezetője, [namelink name="Nagy Sándor"] városfejlesztési alpolgármester arról beszélt, hogy Szeged számára az oktatás és az egészségügy a legfontosabb terület, de az Orbán-kormány 2010 óta folyamatosan elvonja ezekről a területekről a pénzt, amivel veszélyezteti Szeged jövőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!