Szeged és környéke

2016.01.20. 20:37

Mécsest gyújtottak ,,a magyar kultúra gyásznapján"

A könyvtárosokat, levéltárosokat, muzeológusokat, állat- és növénykerti dolgozókat képviselő szervezet flashmobján megjelent 50-60 résztvevő mécseseket gyújtott.

Munkatársunktól

„Ami a magyar kultúra területén jelenleg folyik, az nem méltó Klebelsberg nevéhez. Forog a sírjában, mert nap mint nap visszaélnek a nevével" – mondta Kiss Ernő, a Közművelődési és Közgyűjteményi Dolgozó Szakszervezetének megyei elnöke tegnap este Szegeden, a Klebelsberg-szobornál tartott demonstráción.

Közművelődési dolgozók béremelésért demonstráltak Szegeden. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA



A könyvtárosokat, levéltárosokat, muzeológusokat, állat- és növénykerti dolgozókat képviselő szervezet flashmobján megjelent 50-60 résztvevő mécseseket gyújtott – ahogy az elnök fogalmazott – a „magyar kultúra gyásznapjának" előestéjén, majd Kölcsey Husztjának meghallgatása után Kiss Ernő felolvasta bérrendezést követelő petíciójukat. Hangsúlyozta, a tegnap és egy éve is átadott követeléseikből semmi sem valósult meg, az EMMI érdemben nem tárgyalt velük. A demonstráció a Himnusz eléneklésével zárult. „Az EMMI együtt dolgozik a szakterületen dolgozókkal lehetőségeik és munkakörülményeik jobbá tételéért" – fogalmazott a kultúráért felelős államtitkárság lapunknak szerda este eljuttatott nyilatkozatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!