Szeged és környéke

2016.02.19. 13:54

A Gál Ferenc főiskolán is tanulhatnak az elítéltek

Szeged- Együttműködési megállapodást kötött tegnap a Szegedi Fegyház és Börtön a Gál Ferenc Főiskolával, hogy megkönnyítse az elítéltek társadalmi beilleszkedését a szabadulást követően.

Munkatársunktól

[namelink name="Tikász Sándor"] intézetparancsnok a szerződés aláírása után elmondta, a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Hittudományi Főiskola mellett a szegedi Gál Ferenc Főiskolán is tanulhatnak az elítéltek. Az 1672 fogvatartott közül a 26 tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt kivételével mindenki részt vehet az intézet által biztosított képzéseken.


Jelenleg százötvenen általános iskolai, százhúszan középiskolai, negyvenen főiskolai képzésben tanulnak, illetve csaknem háromszáz elítélt szerez a börtön falai között szakképesítést. [namelink name="Kozma Gábor"], a Gál Ferenc  Főiskola rektora hangsúlyozta, rendkívül fontos, hogy a jövő hit- és etikatanárai olyan módszereket próbáljanak alkalmazni, amelyekkel csökkenteni lehet azok számát, akik börtönbe kerülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!