Szeged és környéke

2016.03.16. 07:30

Áremelés miatt zúgolódnak a Cserepes sori kereskedők

Szeged - A tervek szerint duplájára emelik áprilistól a Cserepes sori bódék bérleti díját, és a parkolást is fizetőssé tennék a kereskedőknek. Az árusokat sokkolta a hír. Aláírásgyűjtésbe kezdtek az áremelés ellen, a petíciót szerdán adják át az ügyvezetőnek.

Kiss Gábor Gergő

– Mi biztos befejezzük a kereskedést a Cserepes soron, ha április 1-jével megemelik a bódék bérleti díját – mondta lapunknak a táskákat és fehérneműket áruló [namelink name="Börcsök Zsuzsanna"].


A piac kereskedői nemrég kaptak kézhez egy dokumentumot. [namelink name="Rácz Attila"] ügyvezető igazgató ebben arról tájékoztatta őket, hogy április 1-jétől új díjszabás lép életbe a Cserepes soron. – Eddig a 10 négyzetméteres bódénkért havonta 30 ezer forintot fizettünk. Ez menne fel 45 ezerre, amihez még a 27 százalékos áfa is hozzájön. Ez így már százszázalékos áremelés. Eddig nagyjából 40 ezer forint volt a havi hasznunk, de ezután már mínuszba kerülnénk – magyarázta a nő.


Rácz Attila – ahogy megírtuk (2015. december 31.: Leváltották a Cserepes sori piac igazgatóját) – csak néhány hónapja ügyvezetője a piacnak. Elődje [namelink name="Erdős István"] volt, akit szabálytalanságok miatt rendkívüli felmondással menesztettek múlt év végén. Az új díjszabás sokkolta a kereskedőket. Az elégedetlenkedők élére Hamza János állt. A férfi két nap alatt 180 aláírást gyűjtött össze az áremelés ellen.

 

Börcsök Zsuzsanna befejezi az árusítást a Cserepes soron, ha megemelik bódéja havi bérleti díját. Fotó: Karnok Csaba

Börcsök Zsuzsanna befejezi az árusítást a Cserepes soron, ha megemelik bódéja havi bérleti díját.

Fotó: Karnok Csaba

– Az új igazgató a parkolást is fizetőssé tenné a kereskedőknek. A napi asztalpénzt is emelné, a legforgalmasabb napnak tartott szombatokon a duplájára. A Cserepes sor mindig is a szegények piaca volt. Miért akarja mindezt tönkretenni? És mi lesz azokkal a kereskedőkkel, akik nem tudják fizetni a megemelt díjakat? Már így is sok bódé üres. Mostanra még a rádióból is eltűntek a Cserepes sort reklámozó hirdetések – magyarázta.


A kereskedők szerdán csendes demonstrációt tartanak a Cserepes soron, ekkor akarják átadni Rácz Attilának aláírt petíciójukat.


– Amíg nincs a kezemben a dokumentum, addig nem szeretnék semmit mondani az üggyel kapcsolatban. Szerdán minden kérdésre válaszolok – ígérte lapunknak [namelink name="Rácz Attila"].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!