Szeged és környéke

2016.03.10. 17:07

Ingyenes előadások az egyetemi színháztalálkozón

Először rendez a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) országos egyetemi színháztalálkozót, amelyre veszprémi, pesti, debreceni és pécsi társulatok érkeznek. A hagyományteremtő rendezvénysorozat péntektől hétfőig tart, a négy nap alatt hat előadáson, négy koncerten és számos szakmai beszélgetésen vehet részt ingyenesen minden érdeklődő.

Munkatársunktól

Régi álma vált ezzel valóra a fesztivállal Varga Norbertnek, a SZESZ művészeti vezetőjének. A találkozó célja, hogy megismerhessék egymást az egyetemi társulatok, megmutathassák munkáikat a közönségnek és a szakmabelieknek is. A vendégek végigjárják az olyan fontos egyetemi játszóhelyeket, mint a Pinceszínház, a Kövér Béla Bábszínház vagy az IH Rendezvényközpont.


Balog József, a fesztivál zsűrijének tagja elmondta, hogy a Millennium kávéházban zajló szakmai beszélgetések során a néző találkozhat a játszóval, ami segíti a darab befogadását. A kialakuló párbeszéd visszajelzés a színháznak a munkájáról, és önvizsgálat a közönségnek, mit ébresztett benne az előadás. Hozzátette, a szegedi egyetemi színjátszás több mint 60 éves múltra tekint vissza, és külön büszkeség, hogy a meghívott társulatok között szegedi származásúak is vannak, így a veszprémi társulatot vezető Drubina Orsolya vagy a monodrámával készülő Formanek Csaba.


A rendezvényt pénteken 17 óra 30 perckor nyitja meg a Pinceszínházban Martinek Tamás közkapcsolati rektorhelyettes és Varga Norbert. A részletes program a Szegedi Egyetemi Színház honlapján megtalálható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!