Szeged és környéke

2016.03.10. 09:46

Péntekig szavazhatunk Az év orvosára

Kicsúszott a top 10-ből a két szegedi orvos, akik a legesélyesebbek az idei Astellas-díjra. Péntekig azonban még lehet szavazni- akár rájuk, akár a másik 10 megyei jelöltre.

Timár Kriszta

Több mint száz orvost jelöltek az idei Astellas Év Orvosa pályázatra, ahol az elmúlt évekhez hasonlóan ismét szerepelnek szegedi szakemberek az élmezőnyben. A verseny szervezői tegnap hozták nyilvánosságra a tíz legtöbb voksot kapó orvos nevét. Ebben már nincs Csongrád megyei, de mivel a top 15-ben még ketten is voltak, minden bizonnyal ők is ott vannak a végső győzelemre esélyesek között.


Hétfői adat, hogy Csongrád megyéből Katona Mártára érkezett eddig a legtöbb szavazat. A Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinika és Gyermekegészségügyi Központ professzorát egy anyuka jelölte a díjra, akinek 19 éves fiát születése óta itt gondozzák. A gyerek súlyos szívproblémával született, 2007-ben műtötték, tavaly pedig ismét a tanárnő segítségét kérték, amikor a fiú állapota romlani kezdett.


Rajta kívül [namelink name="Makai Attila"], a II. számú Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ adjunktusa esélyes még – ő szintén a top 15-ben volt benne. Betegét, aki jelölte a díjra, kétszer műtötte szívritmuszavar miatt.

A verseny még nem zárult le, a top 10-es lista csak a szavazatok pillanatnyi állását mutatja. Összesen 12 Csongrád megyei jelöltre lehet szavazni péntekig, vagyis akár még bármelyiküknek esélye lehet megnyerni a versenyt.


Szavazni a pályázat weboldalán található szavazó felületen, az evorvosa.astellasdij.hu oldalon lehet.

Mindenki csak egyszer voksolhat, az ugyanazon személytől érkező szavazatokat automatikusan felfüggesztik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!