Szeged és környéke

2016.04.21. 09:13

Kivirágzott a bajai út - legyőzi a murvát a természet

Csongrád megye - Látványnak szép a tavaly átadott 55-ös főút Szegedtől Bajáig tartó szakasza, hiszen gyönyörűen kivirágzott a repce a padkán és az árokban.

Fekete Klára

Csakhogy ennek nem így kellene kinéznie, hiszen egy főút széle nem repceföld, és nem is elhanyagolt tarackos senki földje.


Megkérdeztük a bajai út kezelőjét, rendben van-e ez így. – A vegyszeres gyomirtás valóban esedékes a jelzett szakaszon, a munkát megrendeltük a szakvállalkozótól – válaszolta [namelink name="Velkei Lilla"], a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője. – A gyomirtás gyakorisága az egyes helyszíneken nem egyforma, mivel társaságunk keretösszegekből gazdálkodik.

 

Kivirágzott a bajai út. Fotó: Kuklis István (galéria)

Ki kaszálja a vízelvezető árok két partját? Azt gondoltuk, ez a vízgazdálkodási társulatok dolga. A Magyar Közút válaszából azonban kiderült, a padkán kívüli felületek, vagyis az árok kaszálását a hároméves jótállási idő alatt a kivitelező végzi, végezteti, amely már meg is rendelte az idei első kaszálást. A főutat a Duna Aszfalt Kft. újította fel.

 

Kiásták az árkot, bezöldült


– Gaztenger borítja a bajai út mellett kialakított vízelvezető árkokat – nyilatkozott lapunknak egy autós tavaly, amikor még tartott az építkezés a helyszínen (2015. augusztus 29., Eltűntek a bajai út árkai a gazban).

Míg az építés idején elborzadva néztük, hol landolhat az autós egy szerencsétlen baleset után, ma már nem ijedezünk: olyan, mintha nem is lenne árok. Még a padkaként lerakott murva is kizöldült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!