Szeged és környéke

2016.06.20. 19:32

Kijavítják a körképet, Kligl-szoborcsoport kerül az emlékparkba

120 évvel ezelőtt állították az emlékpark fő szimbólumának számító, millenniumi Árpád-emlékművet, ünnepségsorozattal emlékeznek az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A sajtótájékoztatón több érdekesség is elhangzott.

A X. Nyílzápor és Íjásztalálkozó mellett Magyar Őstörténeti Konferenciát is rendeznek, az őszig tartó programsorozatban a Bem-Petőfi Körkép is Lengyelországból (Tarnów városából) Ópusztaszerre érkezik. Az Erdélyi Panoráma, más néven Bem-Petőfi Körkép a magyarság történetét bemutató egyedülálló két körkép, szeptember végétől látogatható.


Októberben avatják Kligl Sándor szobrászművész életnagyságú szoborcsoportját, az Árpád és vezérei című alkotás a 120 éves Árpád-emlékműre néz majd.

Felvonó a Feszty-körkép előtt. A látogatók is láthatják a körkép  felújítását. Fotó: Segesvári Csaba

Felvonó a Feszty-körkép előtt. A látogatók is láthatják a körkép felújítását. Fotó: Segesvári Csaba

Eltüntetik a beázás nyomait a Feszty-körképről, a 21 éve restaurált művet a látogatók szeme láttára javítják ki. A szeptemberig tartó munkák előkészítése megtörtént, a tényleges restaurálásra pedig még júniusban sor kerül.


A tavaly elhunyt Trogmayer Ottó tiszteletének adózva a parkba érkezik a Nemzetközi Körkép Társaság éves világkonferenciája.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!