Szeged és környéke

2016.06.04. 23:54

Szonda Éva kapta a Dömötör-életműdíjat

Szonda Éva operaénekes, a Szegedi Nemzeti Színház örökös tagja kapta idén a Dömötör-életműdíjat - az elismerést és a további 11 díjat szombat este a 18. Dömötör-gálán adták át a nagyszínházban.

Munkatársunktól

A Forrás Hotelben gyülekeztek szombat délután a 18. Dömötör-gálára a díj idei jelöltjei és a támogatók, akik az előfogadás után rendőrségi felvezetéssel luxusautó-flottával érkeztek meg a hagyományos nagyszínházi díjátadóra. Nagykorú lett mára az elismerés, amit 1998-ban a Pálma Reklámstúdió két tulajdonosa, Sztáry Erika és Elekes Zoltán alapított, majd 2006-ban Szeged önkormányzata a városi díjak sorába emelt. Az idei változatos gálát, amelynek műsora a 18 év jegyében szerveződött, és humoros ízelítőt adott az elmúlt és a következő szezonból Barnák László színművész rendezte, az est háziasszonya Bacsa Erika rendezőasszisztens, házigazdája Szívós László színművész volt.

 

A 18. Dömötör-gála képekben

Az évad művészeti teljesítményéért járó díjat a kuratórium a szegedi szimfonikusoknak adományozta – az elismerést Lukácsházi Győző, a zenekar igazgatója vette át az együttes nevében.


A Gyermek Dömötör-díjat a gyermekközönség szavazatai alapján Ferencz Nándor színművész, a Rózsa és Ibolya Rózsa királyfija kapta. A legjobb háttérmunkásnak járó Dömötör-díjat, amit minden évben a színházi dolgozók szavaznak meg, idén Czene Zoltán rendezőasszisztensnek ítélték oda.


Az idei Dömötör-életműdíjat – Bánvölgyi László szobrászművész bronz-márvány kisplasztikáját – Kozma József önkormányzati képviselő, a kulturális bizottság elnöke Szonda Éva operaénekesnek, a Szegedi Nemzeti Színház örökös tagjának adta át. A jeles mezzoszoprán három évtizeden át a teátrum vezető magánénekesei közé tartozott, elénekelte az operairodalom legnagyobb mezzo szerepeit a Carmentől Azucenán, Ebolin és Amnerisen át a Kékszakállú Juditjáig.


Az idei közönségdíjasok


Legjobb színész:

Pataki Ferenc (Tartuffe)


Legjobb színésznő:

Szabó Gabi (Szimpla szerda)


Legjobb operaénekes:

Szélpál Szilveszter (A varázsfuvola)


Legjobb opera-énekesnő:

Kovács Éva (A varázsfuvola)


Legjobb táncos:

Zsadon Flóra (Moderato Cantabile)


Legjobb rendező:

Alföldi Róbert (A varázsfuvola)


Legjobb látványtervező:

Stadler Ferenc (Baby boy)


Legjobb jelmeztervező:

Libor Katalin (Árgyélus királyfi)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!