Szeged és környéke

2016.08.15. 16:35

10-kor nyitott, 8-kor már sorban álltak: elkezdődött a bérletárusítás a színházban

Évek óta hosszú sor emlékeztet minden színházba járót arra, hogy megkezdődött a bérletárusítás - aki szeretne ajándékjegyet kapni a Nyitánygálák valamelyikére, érdemes igyekeznie.

F. Szalai Anna

– Jó helyen élünk, ahol nem a tömegbaleset a szenzáció, hanem az, hogy sorban állunk a színházbérletért – jegyzi meg nevetve egy nyugdíjas nő.


A színházi jegyiroda elé vizet, műanyag poharakat raktak ki a legbuzgóbb várakozóknak, akik már órákkal a nyitás előtt megérkeztek.


– Már reggel 8 óta várunk – mesélte a sor legelején álló Deák Sándorné, aki évek óta megújítja az Erkel-bérletét. – A férjemmel járok az előadásokra, de a gyerekeim és az unokáim is szeretik a színházat.

10-kor nyitott, 8-kor már sorban álltak: elkezdődött a bérletárusítás a színházban. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA


Tíz óra előtt pár perccel elhangzott a bűvös mondat: az első hatot kérem! Tempósan haladt a sor, Boksay Ferenc közben az új műsorfüzetet nézegette.


– Ilyen gyöngysora van a kedvesemnek is, bár ezen a fotón nem az igazgyöngy a legnagyobb érték – hódolt mosolyogva a női nemnek. – A földszint egyes páholy az enyém már több mint húsz éve. Az operákat szeretem a legjobban, idén is azokat várom.


Szintén operarajongó a mögötte álló hölgy is, aki barátnőivel az ajándékjegyek közül a Simándy-gálaestet választotta.

10-kor nyitott, 8-kor már sorban álltak: elkezdődött a bérletárusítás a színházban. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA



– Gregor-bérletet újítunk, de ha lenne olyan, amiben csak operát játszanak, azt vennénk – árulta el. – Szerintem a legjobb szórakozás a színház, mert a társaság garantáltan válogatott, az előadásról pedig majd kiderül, milyen lesz! Nyolc barátnőmmel szoktam jönni, bár volt olyan is, hogy tizenhatan jártunk össze.


Bár a színház szokásosan esti program, Németh Margit régóta délutáni előadásokra jár.


– A testvéremmel a vasárnap 15 órakor kezdődő Kiss Manyi-bérletet vesszük, mert ő vidékre csak így tud hazamenni, az estiek túl későn végződnek. A Nyitánygálára kérjük az ajándékjegyet, mert abban kicsit bemutatják az évad darabjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!