Szeged és környéke

2016.09.07. 20:20

Meghívták a Topmodellt a kortárs drámafesztiválra

Miközben a szegedi színház egyetlen produkciója sem kapott meghívást már évek óta még a Pécsi Országos Színházi Találkozóra sem, az IH Rendezvényközpont és az A&A Produkció nyári előadását, Nyikolaj Koljada a Topmodell című vígjátékát meghívták Oroszországba, a Jekatyerinburgi Nemzetközi Kortárs Drámafesztiválra.

Munkatársunktól

A fergeteges mai komédiát két vállalkozó kedvű szegedi művész [namelink name="Szilágyi Annamária"] és [namelink name="Varsányi Anna"] a szegedi önkormányzattól kapott támogatás segítségével mutatta be júliusban a városháza udvarán a Nyári Színházi Kavalkád rendezvénysorozatában. A groteszk humorú kortárs orosz vígjáték mindhárom előadását zsúfolt telt ház előtt, hatalmas sikerrel játszották. A darabot színpadra állító sokszoros Dömötör-díjas, népszerű színésznőnek, Szilágyi Annamáriának ez volt a második rendezése a Thuróczy Katalin-darab, a tavaly sokfelé nagy sikert aratott Pastorale után. Koljada komédiáját a dramaturgként, díszlet- és jelmeztervezőként is országszerte sikereket arató Varsányi Anna fordította magyarra, a színpadkép és a jelmezek is az ő kreativitását dicsérik.


A produkciót – a Pastoraléhoz hasonlóan – a professzionális színházakban szokásos költségvetés töredékéből hozták létre, és játsszák majd Szegeden kívül is. Az elismerő fogadtatásban oroszlánrésze volt a parádés szereplőgárdának is. Brillírozott az előadásban a Szegedre ezzel a produkcióval visszatérő [namelink name="Megyeri Zoltán"] és [namelink name="Janik László"], továbbá utánozhatatlan humorával [namelink name="Jakab Tamás"], valamint [namelink name="Gömöri Krisztián"], [namelink name="Kiszely Zoltán"], [namelink name="Dénes Gergely"] és [namelink name="Vajda Júlia"] is sokszor kacagásra késztette a közönséget.


[namelink name="Nyikolaj Koljada"] a kortárs orosz irodalom egyik vezéralakja, az ő ajánlására kérték el a nemzetközi fesztivál szervezői a produkció videofelvételét, amely alapján meghívták az alkalmi társulatot 2017 júniusára Jekatyerinburgba.

Az alkotók lapunknak elmondták: meglepetésként érte őket a meghívás, álmukban sem gondolták, hogy beválogatják előadásukat egy ilyen rangos seregszemlére. A meghívás Szeged és az itt egyre szaporodó intézményrendszeren kívüli színházi kezdeményezések számára is komoly szakmai elismerést jelent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!