Szeged és környéke

2016.11.28. 13:10

Mobilszállítmányra csapott le a NAV Szegeden

Szeged - A NAV észak-budapesti igazgatóságának munkatársai egy mobiltelefonok kereskedelmével foglalkozó budapesti céget ellenőriztek.

Munkatársunktól

A 2015 nyarán alakult társaság a benyújtott okmányok alapján EU-tagországokból szerzett be mobiltelefonokat, amelyeket Csehországban értékesített. A csatolt számlák szerint a cég kizárólag két telefonmárka eladásával foglalkozott, beszerzései között azonban számos más gyártó terméke is szerepelt. A nyilvántartások alapján a vállalkozásnak jelentős árukészlettel kellett volna rendelkeznie, amit a helyszínen nem találtak.


Az adóellenőrök azt is megállapították, hogy a gazdasági társaság elmulasztott bevallani és megfizetni több mint 27 millió forint általános forgalmi adót. Az ellenőrzésen kiderült, hogy annak pillanatában éppen egy szegedi telephelyre tart egy szállítmány.


A pénzügyőrök a kamiont a lerakodási helyen várták. A csomagokból 355 darab különféle márkájú mobiltelefon és egyéb mobileszköz került elő, amit az adótartozás kiegyenlítéséig biztosítékként lefoglaltak. A pénzügyőrök átvizsgálták a telephely raktárát is, ahol 640 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak. A pénzügyőrök az előkerült cigarettát lefoglalták, és költségvetési csalás miatt eljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!