Szeged és környéke

2017.06.29. 16:12

Szegedi nő kirablóját keresik, 200 000 forint a nyomravezetőnek

Egy szegedi társasház lépcsőházában nyomta a falhoz a nyakánál fogva a sértettet, letépte a nyakláncát, el akarta venni a táskáját is.

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz.

A rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen tettes június 27-én, 13 óra körül Szegeden, az egyik társasház lépcsőházában hátulról, a nyakánál fogva a falhoz nyomott egy nőt. Ezt követően letépte a nyakában viselt láncot. Az elkövető az áldozat táskáját is el akarta venni, de a dulakodás során a sértett a férfit megrúgta és az arcát megkarmolta, ezért a rabló végül üres kézzel távozott a helyszínről.

A támadó 20-25 év közötti, 185 centiméter magas, vékony testalkatú. Haja sötétbarna, rendezetlen, szeme szintén barna. A férfi világoskék, kerek nyakú pólót, világosbarna, térdig érő rövidnadrágot, fekete, lapos, vékony talpú cipőt viselt. A rablónak a nő védekezése során feltehetően sérülései keletkeztek az arcán.    

Kérjük, hogy aki a bűncselekménnyel összefüggésben információval rendelkezik, hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-62-562-423-as telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú" zöld számán, illetve a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 200.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

A díjkitűzés visszavonásának jogát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja - írta a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!