Szeged és környéke

2017.08.29. 12:20

Nem tartozik a kukaholding Szegednek, mert nem fogad be számlát

A kukaholding állítja, nincs tartozása a szegedi hulladékgazdálkodó felé - sem.

Dombai Tünde

Miért csak a munkabér- és üzemanyagköltségek felét fizette ki a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) a munkát elvégző Szegedi Hulladékgazdálkodási NKft.-nek? És miért tartozik a szegedi közszolgáltatónak egymilliárd forinttal? – ezeket a kérdéseket tettük fel legutóbbi cikkünk kapcsán az állami kukaholdingnak (2017. augusztus 22.: Egymilliárddal tartozik az állami hulladékgazdálkodás).


Az NHKV reagált. Megírta, melyik jogszabály alapján fizetnek a helyi közszolgáltatóknak. Azt is közölte, hogy nincs tartozása sem a Szegedi Hulladékgazdálkodási NKft., sem pedig más közszolgáltató felé. Illetve nincs egyetlen más lejárt tartozása sem.


Az önkormányzati cég és az állami kukaholding állítása közti ellentmondást Koltainé Farkas Gabriella oldotta fel. A szegedi hulladékgazdálkodás ügyvezető igazgatója elmagyarázta: egyáltalán nem kiszámítható, miért, mikor és mennyit fizet az NHKV. Eddig csak az első negyedévre kiszámított költségeik valamivel több mint a felét, 339 milliót kaptak meg. Többet a szegedi szolgáltató nem számlázhatott, mert azt nem engedélyezte az állami holding.


Gyakorlatilag ingyen szolgáltatnak. Így fordulhat elő, hogy bár az NHKV egymilliárd forinttal tartozik idén a dolgozók bérére, üzemanyagra és más kiadásokra, a holding mégis azt állíthatja, hogy nincs elmaradása, hiszen nem fogad be számlát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!