Szeged és környéke

2017.09.04. 17:48

Mindenki előtt megnyitja kapuit a bölcsészkar

Szeged. Közelebb hozná a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Bölcsészettudományi Kara (BTK) az intézményt a szegedi és a város környéki lakosokhoz, ezért a kar új vezetése elindította a Bálint Sándor Programot.

A „legszögedibb szögediről" elnevezett programsorozat célja a neves néprajzkutató szellemiségéhez híven megosztani és mindenki számára elérhetővé tenni a tudást.


A program elsőként induló eleme a Bölcsész Szabadegyetem, amelyre szeptember 15-éig jelentkezhet bárki a kar honlapján, kortól és előképzettségtől függetlenül. A jelentkezők olyan kurzusokból válogathatnak, mint a Drámatörténet vagy a Szeged néprajza, de udmurt filmtörténetről is tanulhatnak az érdeklődők.


A tavalyi szabadegyetemen a filozófia és a művészettörténet volt a legkedveltebb – derült ki a BTK új dékánja, Gyenge Zoltán és helyettese, Sándor Klára sajtótájékoztatóján. A Bálint Sándor Program második eleme az október 4-én induló Magyar Könyvkiadók Napja lesz, amelyen minden számottevő magyar kiadó bemutatkozik, és író-olvasó találkozókon vehetnek részt az érdeklődők.


Az új dékán, Gyenge Zoltán és helyettese, Sándor Klára bejelentette a Bálint Sándor Program elemeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!