Szeged és környéke

2017.09.27. 08:14

Olvasósarka és kabalaállata is van a Forrásnak

Csongrád megye - A Szegedi Ifjúsági Napokkal a tűzkeresztségén is átesett a Forrás új igazgatónője, Hortolányi Valéria, aki nyugodtan kezelte a helyzetet. A szállóban a családbarát jelleget erősíti, a fürdő arculatváltásával eltűnnek a csupasz betonfalak.

Kovács András

Bor és könyv


Hétről hétre vendégül látnak egy borászt, aki nemcsak kóstoltat, de szeretettel is beszél a borról, a mértékletes fogyasztásról. Nemrég olvasósarkot alakítottak ki, egy szegedi antikváriumból kapták a könyveket. – Ha valakinek megtetszik egy kötet, nemcsak a szobájába viheti, hanem akár haza is, a kérésünk csak az, hogy hagyjon itt helyette egy másik könyvet – mondja az igazgatónő.

Három hónapja új igazgatója van a szegedi Forrás Szállónak, Hortolányi Valéria emellett egyik ügyvezetője is a Ligetfürdő Kft.-nek. Korábban Budapesten, Siófokon és Gyulán vezetett szállodákat, Szegedet is hamar megszerette. – A nyár a szabadtéri játékokkal és az egyéb programokkal nagyon jól sikerült, több olyan napunk volt, és nem csak hétvégeken, hogy egyetlen üres szobánk sem maradt – mondja.

 

Sorolja az ismert művészeket, akik hagyományosan náluk szállnak meg, és azt hangsúlyozza, hogy a folytonosságban hisz. Szeretettel említi a korábbi igazgatókat, akikkel kollégaként is hosszú ideig együtt dolgozott, Maklári Lászlónét és a már elhunyt Sándor Pétert, a „legszegedibb nem szegedit".


A konferenciaturizmus élénkülését várja az ELI lézeres központtól, emellett hétvégeken és iskolai szünetekben még inkább erősítené a Forrás családbarát jellegét. Szerinte a vendégek egyszerre igénylik a kényelmes „megszokottságot", de fontos, hogy mindig valami újdonsággal is találkozzanak.  Többek között táncoktatást tartottak a vendégeknek, volt, hogy egyszerre hatvanan is ropták, kicsik és nagyok együtt, de rendeztek már minidiszkót is.

Hortolányi Valéria: Erősíti egymást a fürdő és a szálloda. Fotó: Karnok Csaba

Hortolányi Valéria: Erősíti egymást a fürdő és a szálloda. Fotó: Karnok Csaba

Népszerű új kabalaállatuk egy teknős, a Szegi-Teki. Jelmezébe reggel és este egy-egy kollégája bújik bele, és a gyerekek nagyon szívesen fotózkodnak, szelfiznek vele. – A szülők hálásak, ha rövidebb-hosszabb időre le tudjuk kötni a gyerekeket, így nekik is van egy kis idejük szusszanni, nem lehet egész nap csúszkálni, lubickolni – mondja Hortolányi Valéria. Délelőtt a fürdőben, délután a szállóban foglalkoznak a gyerekekkel, a jó hangulatú arcfestős program után tündérek, kalózok és cicák ülnek a vacsoraasztalnál.

 

Hortolányi Valéria túl van az első SZIN-es napjain is. – Tudtak a vendégek arról, hogy zenés-zajos rendezvény van a szálló szomszédságában, ezt a kollégák mindig jelzik az adott napokra foglalóknak – hangsúlyozza, hozzátéve, akinek mégis gondja adódott, annak megnyugtatóan tudták kezelni a helyzetét.


A hotel életébe is színt és pezsgést hozott a Szegedi Ifjúsági Napok, sok előadó szállt meg náluk.

 

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A fürdőben jelentős arculatváltás kezdődött, ami a végéhez közeledik, és az októberi háromnapos karbantartási szünet után fejeződik be.

 

Az eddig csupasz betonfalak nagy részét már újrafestették, valóságos vízi világot varázsolva a medencék köré is. Ezek a speciális fényekkel megvilágítva olyanok, mintha óriási tengeri akváriumban lenne a vendég. Akadt kisgyerek, aki minduntalan bele akart nyúlni a hullámzó, villódzó vízbe – vagyis a falba.


– Ügyes fiatal szegedi művészek dolgoztak éjjelente a falakon, az óriásbálnákon, teknőcökön és a kisebb halakon, és a fürdő őszi karbantartása alatt a mennyezettel, a medencék feletti részekkel is elkészülnek – mondja az igazgatónő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!