Szeged és környéke

2017.10.17. 12:20

61 csomag marihuánát rejtett az autó kárpitja

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a macedón férfival szemben, aki közel 30 kg marihuanát próbált meg Magyarország területére csempészni.

Munkatársunktól

A vádirat szerint a vádlott még februárban jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke autópálya határátkelőhelynél. A férfi egy korábban Macedóniában bérelt autót vezetett, amelybe a határátlépést megelőzően ismeretlenek a vádlott tudtával a gyári kialakítású belső oldallemezek takaró kárpitjai mögé 61 csomagba közel 30 kg marihuanát tartalmazó anyagot rejtettek el. A vádlottnak a kábítószert Magyarországon keresztül kellett volna Nyugat-Európába csempésznie. A kábítószer mennyisége a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak mintegy két és félszerese.


A főügyészség a vádlottal szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!