Szeged és környéke

2017.11.02. 10:05

Elítélték édesanyja zsarolásáért, de folytatta: újból előzetesbe került

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség előzetes letartóztatását indítványozta annak a helybeli férfinak, akit édesanyja sérelmére elkövetett zsarolás miatt nem jogerősen elítéltek, ennek ellenére cselekményét tovább folytatta.

A vádirat szerint a vádlottat 2017. februárjának elején nem jogerősen az édesanyja sérelmére elkövetett zsarolás bűntette, kifosztás bűntette miatt végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság, egyben megszüntette az abban az eljárásban elrendelt előzetes letartóztatását. A vádlott ezt követően visszaköltözött abba az ingatlanba, amelyet édesanyjával közösen használtak.

 

Alig egy hónap elteltével a vádlott ismételten alkoholizáló életmódot kezdett folytatni, amelyhez szükséges pénzt az anyjától követelte, melynek során őt megveréssel, megöléssel fenyegette, tettleg bántalmazta, többek között fejét ököllel megütve, lábát rugdosva. Előfordult az is, hogy a sértettet éjjel felkeltette, arra kényszerítette, hogy vacsorát hozzon neki. A fenyegetések kiterjedtek arra is, hogy a sértett adja át bankkártyáját, amellyel azután a gyanúsított vásárolt magának.


A cselekményekkel összefüggésben a bíróság 2017. szeptember végén 30 napra a gyanúsított vonatkozásában távoltartást rendelt el. A férfi azonban továbbra is bejárt édesanyja lakásának lépcsőházába, a lakás ajtaját verte, csöngetett, a redőnyt dobálta, valamint az alagsorba is beköltözött. Őrizetbe vételét közvetlenül megelőzően a gyanúsított ismételten megjelent a lakásnál, az ajtót nyitó sértettet megragadta és veréssel fenyegetve betolta a lakásba. Ezután a rendőrök előállították. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

az ügyészség A folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette és kapcsolati erőszak bűntette miatt folyamatban levő eljárásban a bűnismétlés veszélyére, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta, hogy rendeljék el a gyanúsított ismételt előzetes letartóztatását. Úgy  tűnik, enélkül nem hagy békét az édesanyjának.

Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!