Szeged és környéke

2017.11.09. 15:01

Trolimegállót, utat épít a Cédrus Liget: több mint 300 milliót költ a beruházó a környékre

A szomszédos utcákra és troliközlekedésre is költ a kábelgyár helyén épülő Cédrus Liget lakópark beruházója. A pénteki közgyűlés hagyja jóvá a várossal kötött megállapodást.

Dombai Tünde

Több mint 300 millió forint értékűre becsülte azokat a közterületi fejlesztéseket Botka László, amelyekről az önkormányzat szerződést kötött a Cédrus Liget lakópark beruházójával. Megállapodásukról a polgármester tegnap a Szeged Televízió és lapunk közös közéleti vitaműsorában, a Szemköztben beszélt.


A kábelgyár helyén épülő, nagyjából 600 lakásos komplexum környéke rendbetételének részleteit a pénteki közgyűlés hagyja jóvá. A korábbi lakossági fórumon többször emlegetett szennyvízcsatorna és a Rigó utca kapacitásáról elhangzott, hogy ezekre odafigyel az önkormányzat (2017. október 14.: Porra, zajra panaszkodnak a bontás mellett lakók). A csatornával nem lesz gond, a közlekedésre pedig koncepciót kell kidolgoznia a beruházónak.

 

A Rigó utca kockakövei eltűnnek. Helyettük új burkolatot kap az utca a lakópark oldalában. Fotók: Kuklis István

Utcák, járdák javítására és csapadékvíz-elvezetési fejlesztésekre kötelezik az építtetőt, ezek egy részét az első lakás használatbavételi engedélyezésekor, a többit az építkezés végén kérik számon. Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester érdeklődésünkre elmondta, egyrészt a későbbi lakók érdeke az igényes környezet, másrészt a városé is, hogy helyreállíttassa a szomszédos közterületeit. Megtudtuk, építkezés előtt a területtől 45 méternyire minden ingatlan állapotát fel kell mérni, hogy ha bármilyen gond felmerülne, utánajárhassanak.

 

A lakópark és a polgármesteri hivatal Huszár utcai épülete közötti részt díszburkolattal kell összekötni. A belső parkolókhoz vezető utat és a csapadékelvezetést is összehangolja az odavezető utcákéval. Megújul a Szende Béla utca járdája, a Mura utca és a Rigó utca közvetlenül határos szakasza. A beruházó vállalta, hogy a Bakay Nándor utcában áthelyezteti a troli-felsővezetékeket, illetve felújíttatja a lakópark két végénél lévő trolimegállópárt. A Kálvária tér felől pedig kiépíti a 3-as villamos megállójához vezető gyalogutat.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!