Szeged és környéke

2017.12.14. 18:25

Még mindig Ausztriában van az autópályás gyilkos

Szeged - Egyelőre nem adták át az osztrákok a magyar hatóságoknak azt a férfit, aki 10 napja egy embert megölt, egyet pedig életveszélyesen megsebesített az M5-ös autópálya csengelei pihenőjénél - tudtuk meg a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

Munkatársunktól

A rendőrség arra a kérdésünkre, hogy mikorra várható a gyilkos átadása, azt válaszolta, hogy a kiadatási határidő lejártával. Hogy az pontosan mikor van, az új megyei rendőrfőkapitánytól tudjuk. Piros Attila a legutóbbi megyei közgyűlésen azt mondta, hogy leghamarabb tíz, legkésőbb pedig negyven napon belül meg kell történnie az átadásnak.


Mint ismert, az M5-ös autópálya csengelei pihenőhelyénél tíz napja történt leszámolás, egy osztrák rendszámú autóra adtak le több lövést. A bolgár sofőr azonnal meghalt, mellette ülő német kollégáját a szegedi kórház intenzív osztályára vitték, ő túlélte a lövöldözést. A lövöldözőt, egy Ausztriában élő török származású német állampolgárt nem sokkal később, otthonában fogták el a helyi rendőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!