Szeged és környéke

2019.02.05. 11:45

Még fél évig előzetesben tartja a Szegedi Ítélőtábla Bróker Marcsit

Nyomkövetőt szeretett volna D. Sándorné, de a bíróság indokoltnak látta, hogy ne kerüljön házi őrizetbe.

A nem jogerős döntés szerint a Kun-Mediátor Kft. egykor külföldre szökött vezetőjének – aki a vád szerint több mint 12 milliárd forint kárt okozott ügyfeleinek – július végéig rács mögött kell maradnia, hacsak közben meg nem születik az elsőfokú ítélet. A jogszabályok szerint az előzetes legfeljebb három évig tarthat, a büntetőügyet tárgyaló Szolnoki Törvényszéknek tehát 2019 vége előtt ítéletet kell hoznia, különben szabadlábra kerül a karcagi nő.


A Szegedi Ítélőtáblán a Népszava érdeklődésére közölték: D. Sándorné az előzetes mostani felülvizsgálatakor azt kérte, hogy a jövőben a „bűnügyi felügyeletét nyomkövetővel határozza meg a bíróság". Ahogy fél éve, most is szabadulni akart az előzetes letartóztatásból, de a bíróság ennek fenntartását indokoltnak látta.

 

A Kun-Mediátor Kft. egykori vezetője a botrány 2015. tavaszi kirobbanása után szökött külföldre. A magyar hatóságok nemzetközi elfogató parancsot adtak ki ellene, a közép-amerikai Belize-ből hozták haza 2016 decemberében. A nő ellen az ügyészség 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat. A vádirat szerint a hivatalosan utazási irodát üzemeltető Kun-Mediátor valójában tiltott betétgyűjtést folytatott. Az ügyfelekazt hihették, hogy betétekbe, értékpapírokba kerül a pénzük, de nem ezt történt. Állítólag voltak olyanok, akik egész vagyonukat D. Sándornéra bízták, aki a piacinál jóval magasabb éves hozamot ígért, amit az ügyészség szerint nem a cég eredményéből, hanem a friss befizetésekből fizetett ki. A sértetteket ért károk között volt több száz millió forintos és 100 ezer forint körüli is.


Elképzelhető, hogy a tényleges kárösszeg a vádiratban szereplő 12 milliárdnál nagyobb, csak sokan nem jelentkeztek károsultként. Egyelőre nem tudni, mikor hoznak ítéletet a Szolnoki Törvényszéken. Januárban négy tárgyalási napot tartottak, amelyekre 21 sértettet idéztek be, de eddig összesen kevesebb mint száz tanút tudtak meghallgatni, miközben a vádirat 767 rendbeli csalásról szólt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!