Szeged és környéke

2019.03.28. 19:51

Közösségi klub lehet a megújult Hangoskönyvtár a Stefánián - fotógaléria

Fiatalos és korszerű lett a Somogyi-könyvtár Stefánia Fiókkönyvtára.

Stefánia Fiókkönyvtár-klub néven nyílt meg csütörtökön a Somogyi-könyvtár felújított Hangoskönyvtára a Stefánián. A könyvtárat Szentgyörgyi Pál alpolgármester adta át, aki kiemelte: egyszerre sikerült az épületet felújítani és a belső részt modernizálni.

 

A fiókkönyvtárban kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették az elektromos hálózatot, a fűtést és a mosdókat. Megújult a galéria, a galériára vezető lépcső és az álmennyezet.

A berendezésében és funkcióiban is újjászületett bibliotékát Palánkainé Sebők Zsuzsanna nyugalmazott könyvtárigazgató és Sikaláné Sánta Ildikó jelenlegi könyvtárigazgató mutatta be. Sikaláné elmondta, a digitális fejlődés miatt az elmúlt években megkezdődött a stílusváltás: a Hangoskönyvtár galériáján kialakult egy mini közösségi klub.

Megújult a Hangoskönyvtár a Stefánián - GALÉRIA. Fotó: Török János



Ez adta az ötletet, hogy a fiatalokat, elsősorban a 12–14 éveseket szólítsa meg az új könyvtár, amely ezért kapta a Stefánia Fiókkönyvtár-klub elnevezést. Korszerű közösségi teret alakítottak ki, ahol a könyvek, CD-k és DVD-k mellett társasjátékok, számítógépek, közös mozizásra alkalmas hely és digitális eszközök is várják az érdeklődőket.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!