Szeged és környéke

2019.05.23. 13:18

Maradt a nyolc év börtön a brit kábítószercsempész büntetése

A büntetés enyhítése szóba sem jöhetett.

Munkatársunktól

Részben megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla a kábítószer birtoklásának bűntette miatt A. S. brit állampolgár ellen indított büntetőügyben a Szegedi Törvényszék I. fokon meghozott ítéletét. A vádlott cselekményét kábítószer birtoklása helyett, kábítószer-kereskedelem bűntette kísérletének minősítette a táblabíróság. Nem változott a kiszabott büntetés mértéke: a vádlott jogerős büntetése 8 év börtön és 8 év Magyarország területéről történő kiutasítás lett. - tudtuk meg a Szegedi Ítélőtábla közleményéből.


Az ítélet indoklásában elhangzott: a vádlott tudta, hogy az általa szállított kábítószert a célállomáson el akarják adni, ezért a kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérletét valósította meg. Ez súlyosabban büntetendő cselekmény, mint a kábítószer birtoklása, így az I. fokon kiszabott büntetés inkább enyhe, mint eltúlzott. Ezért a büntetés enyhítése szóba sem jöhetett.


A jogerős ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.


Ha kíváncsi az ügy előzményére, EZEN a linken elolvashatja azt>>>

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!