Szeged és környéke

2019.08.08. 15:38

Kézigránátot találtak Sándorfalván - fotók

Egy kézigránátot találtak Sándorfalván csütörtökön a Hétvezér és a Szent István utca sarkán, ahol éppen egy alapot akartak kiásni.

Suki Zoltán

Ezzel most egy kicsit várniuk kell, amíg ki nem érkeznek a honvédség tűzszerészei, akik majd, ha kell hatástalanítják, vagy felrobbantják a robbanótestet. Először egyébként sokan azt hitték, hogy bombát találtak, de a honvédség tűzszerész ügyeletétől megtudtuk, hogy kézigránátról van szó. Sándorfalván ez egyébként egyelőre nem okozott különösebb problémát, csak a már említett alapásást hátráltatta. Emlékezetes, hogy ha nagyobb városokban bukkannak bombára, akkor napokig is készülhetnek a hatástalanítására. Azt nem lehet pontosan megmondani, hogy mikor mennek érte a tűzszerészek, mert naponta több bombát is találnak. Könnyen előfordulhat, hogy még egy-két napig ott lesz a robbanótest a földben. Addig pedig körbekerítik, és kiírják, hogy robbanásveszély van, senki se piszkálja a gránátot.


Bombák szinte mindig csak építkezésekkor kerülnek elő mostanában. Így volt ez még 2012-ben Makón, ahol csatornabekötés közben került elő két bomba a földből a Kökény utcában. Oda is a fővárosi tűzszerészek mentek ki, és megállapították, hogy valójában légvédelmi repeszgránátok, amiket végül elszállítottak a helyszínről. Az egyik csupán egy maradvány volt, a másikat később fel kellett robbantani. Munkások a szennyvízcsatorna házi bekötéséhez ástok árkot, amikor megtalálták a gránátokat. A házban lakó idős embernek nem merték elmondani gyermekei, mit találtak.


 

Fotó: Török János

Fotó: Török János

 

Fotó: Török János

Fotó: Török János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!