Szeged és környéke

2016.07.02. 09:29

A KLIK-ből ültethetik át az igazgatót a Deákba

Szeged - Balog Zoltán miniszter már két hete tudja, ki fogja vezetni augusztustól a Deák Ferenc Gimnáziumot, de ezt még nem hozta nyilvánosságra. A tanárok nem vártak a miniszterre, elkészítették a következő tanév tantárgyfelosztását, és elmentek a nyári szabadságukra.

Szabó C. Szilárd

A pályázati kiírás szerint június 17-éig döntenie kellett Balog Zoltán oktatásért felelős miniszternek, ki legyen az elkövetkező öt évben, 2021-ig a szegedi Deák Ferenc Gimnázium igazgatója. Hárman pályáztak: [namelink name="Kis Gábor"] jelenlegi igazgató, [namelink name="Gáspár Róbert"], az iskola angoltanára, valamint [namelink name="Faragó Klára"], a KLIK Kisteleki Tankerületének igazgatója. A nevelőtestület nagy többséggel Gáspár Róbertet (62 szavazat) és Kis Gábort (44 szavazat) támogatta.


Faragó Klára mindössze 3 voksot kapott. Ráadásul a KLIK Kisteleki Tankerületének vezetője nem nyújtotta be határidőre az erkölcsi bizonyítványát, holott ez feltétele volt a pályázatnak.  [namelink name="Plesovszkiné Ujfaluczki Judit"] szegedi tankerületi igazgató szerint „az erkölcsi bizonyítvány becsatolásának hiánya az igénylés igazolása esetén nem lehet a pályázat elutasításának indoka". Információink szerint végeredményben ugyanezt a választ kapták a minisztertől az aggódó tanárok, akik még áprilisban írtak levelet Balognak.


Mindez azt vetíti előre, hogy a nevelőtestülettől mindössze három voksot kapó Faragó Klárát átültetheti a miniszter a KLIK vezetői székéből a Deák direktori székébe. Az új igazgató megbízatása augusztus elsejétől szól.


Lapunk információi szerint a gimnáziumban sem értik, miért nem hozta már nyilvánosságra döntését Balog Zoltán. Úgy tudjuk, az iskolában nem vártak a miniszterre, hanem – mielőtt a pedagógusok a nyári szabadságukra mentek volna – elkészítették a 2016/17-es tanév tantárgyfelosztását, előkészítették a következő tanévet.


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma sajtóosztályától tegnap megkérdeztük, kit választott Balog Zoltán igazgatónak, és mikor hozza már nyilvánosságra döntését, hiszen július van, de lapzártánkig nem kaptunk választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!