Szeged és környéke

2017.06.01. 07:15

A Torrente-filmek főszereplője és hollywoodi producer is gratulált már Hudi Dánielnek

Szép karriert futottak be a szegedi Hudi Dániel rajzai az Instagramon. Gratulált már neki Brett Ratner, az X-Men és a Förtelmes főnökök producere, Santiago Segura, a Torrente-filmek főszereplője és Omar Momani világhírű karikaturista is.

– Az év elején lerajzoltam fényképről Santiago Segurát, a Torrente-filmek főszereplőjét, megjelöltem, és felraktam az Instagramra. Ezt lájkolta Brett Ratner, az X-Men és a Förtelmes főnökök producere, majd Segura is – mesélt az indulásról [namelink name="Hudi Dániel"]. A szegedi diák a Tömörkényben tanul, de nem a művészeti szakgimnázium valamelyik iparos osztályában, hanem a két tannyelvű német fakultáson. Most érettségizik, és a Szegedi Tudományegyetem rajz tanszékére készül festő szakra. Dani kiskora óta rajzol. A Kanári-szigeteken született 1997-ben, és ott is élt a családjával hatéves koráig, utána költöztek haza Szegedre. Édesapja tanította, aki akkor a Kanári-szigeteken rajzolt, most pedig Prágában rajzol portrékat a Károly hídon.

Hudi Dániel a Nyugiban kiállított rajzai közül a Nagy László kézilabdázóról készült alkotással. Fotó: Karnok Csaba

Hudi Dániel a Nyugiban kiállított rajzai közül a Nagy László kézilabdázóról készült alkotással.

Fotó: Karnok Csaba

– Amikor megrajzoltam Segura portréját, rám írt a spanyol színész két humorista unokaöccse, akik szintén szerepeltek a Torrente-filmekben, és kértek magukról karikatúrát. Elkészítettem, és elküldtem nekik, amit be is mutattak a saját műsorukban a tévében – mondta Hudi Dániel, aki tartja a kapcsolatot a spanyol humoristákkal, és nemrég Santiago Segurának is postázta a portréját Spanyolországba, de még nem kapott visszajelzést. Úgy tudja, hogy a Torrente-filmek főszereplője éppen Cordobában forgat.

Dani szívesen rajzol portrékat sportolókról, amiket szintén megoszt az Instagramon. Így talált rá egy focistáról készült rajzára a világhírű Omar Momani, a goal.com brit karikaturistája, aki azt írta az egyik rajza alá, hogy „Gratulálok! Minden jót megérdemelsz!" Momani – akinek hatvan portréja van híres brit futballistákról, és akit háromszázezren követnek az Instagramon – már többször is dicsérte az elmúlt hónapokban a szegedi diák munkáit.

A Torrente-filmek főszereplője és hollywoodi producer is gratulált már Hudi Dánielnek - galéria


A tömörkényes diák a Dugonics Társaság versenyén különdíjat nyert a [namelink name="Gregor József"]ről készült portréjával, amit a Times illusztrátora, Jason Seiler dicsért az Instagramon. Dani megrajzolta már Tömörkény István, [namelink name="Janikovszky Éva"] és [namelink name=" Szent-Györgyi Albert"] portréját is. Elmondta, a Szent-Györgyiről készült plakátméretű portréja az Agóra bejáratához, Gregor József képe pedig valószínűleg a színház Vaszy-termébe kerül.

– Régebben grafittal dolgoztam, de két éve már szénnel rajzolok, mert az komolyabbá teszi a portrét – mondta Hudi Dániel, aki spanyolul, németül és angolul beszél. Később a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen szeretne animációt tanulni. Nagy álma, hogy karikaturistaként dolgozzon sportújságoknál itthon vagy külföldön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!