Szeged és környéke

2019.08.22. 22:37

Afrikai éjszaka a vadasparkban

A fekete kontinens kultúrájának megidézésében a Magyar Afrika Társaság lesz a vadaspark segítségére.

T. R.

Igazi egzotikus programkavalkád várja a látogatókat augusztus 30-án 18-tól 21 óráig a Szegedi Vadasparkban, amely idén is csatlakozott az országban már kilencedik alkalommal megrendezett Állatkertek éjszakájához. A vadaspark 30. születésnapjához is kapcsolódó rendezvényen ezúttal Afrika kerül a középpontba. Lesz afrikai tematikájú nyereményjáték, arcfestés, a me­­részebbeknek pedig bátorságpróba a terráriumházban. A fekete kontinens kultúrájának megidézésében a Magyar Afrika Társaság lesz a vadaspark segítségére.

Fotó: Török János

Fotó: Török János


A humanitárius és ismeret­terjesztő tevékenységeket is vég­­­­ző szervezet pultjánál az ér­­deklődők többek között hall­hat­nak a társaság afrikai és ma­­gyarországi programjairól, afrikai hangszereket ismerhetnek meg és próbálhatnak ki, a divat iránt érdeklődők pedig hagyományos afrikai ruhákat ölthetnek magukra – amelyben akár fotón is megörökíthe­tik magukat.


Lesz lehetőség af­­rikai ékszerek készítésére, de akár afrikai állatokat is összerakhatnak vécépapír-gurigából, vagy megtanulhatnak oroszlán-, esetleg kígyóorigamit hajto­gatni. Az érdeklődők afrikai eredetű hagyományos és afrikai tematikájú társasjátékokat is kipróbálhatnak. A legkisebbek a Grimm-Busz Színház előadásán szórakozhatnak. Este fellép a Serengeti Troupe zenekar, amely afrikai táncokat tanít a résztvevőknek.


A zenés, játékos programokat egészítik ki az esti állat­be­mutatók: az elefántok, az oroszlánok, a törpevíziló, a fol­­tos hiéna esti etetése, a bátrabbak pedig királypitont is simogathatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!