Szeged és környéke

2015.11.03. 22:48

Áldatlan állapotok az állomáson - cipekedni kell az autóig

Szeged - Áldatlan parkolási helyzetre panaszkodik olvasónk a nagyállomásnál. Rövid távon nincs jó megoldás - tudtuk meg a polgármesteri hivatalban.

Dombai Tünde

Hétköznap és hétvégén, napközben és csúcsidőben sem egyszerű parkolni az Indóház tér közelében.

– Az állomás előtt minimális parkolási lehetőség van csak, az is állandóan tele autókkal. Előfordul, hogy a türelmetlen sofőrök középen hagyják a kocsijukat, akkor aztán se ki, se be nem lehet közlekedni a zsákutcának meghagyott részen. Aki betartja a KRESZ-t, annak marad a több száz méterre, a Boldogasszony sugárúton lévő parkolóhelyek egyike, ha egyáltalán van szabad – panaszolta olvasónk.

– Nagy gond, hogy az állomáshoz vezető Gőz utcai parkoló kihasználatlan, legtöbbször félig üres. Oda viszont postásokon és taxin kívül más nem hajthat be. Annyira nem, hogy még biztonsági őröket is kiállítottak, nehogy valaki beálljon a sok üres hely valamelyikére, még ha senkit nem zavarnának a parkoló autók, akkor sem. Szakadó esőben nagyon megnehezíti az emberek életét és a komfortos utazást is lenullázza, ha csomagokkal a kézben, hullafáradtan több száz métert kell cipekedni. Csak azért, hogy a vasutasoknak külön parkolójuk lehessen. Arra kellene egy kis pénzt költeni, hogy a közhalandóknak is kialakítsanak helyeket.
 

Cipekedni kell az autóig. Fotó: Karok Csaba (galéria)

– Egyelőre nincs lehetőség átrendezni a parkolókat, mert az Indóház tér egy uniós támogatással megvalósult fejlesztés része volt. Ez annyit jelent, hogy az önkormányzatnak 5 éves fenntartási kötelezettséget kellett rá vállalnia a tömegközlekedési nagyprojektben (ez 2016 végén jár le – a szerk.). Ajánlom használni a térről kivezető Galamb utcánál lévő parkolóhelyeket is – mondta a közeljövőről a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodavezetője.

[namelink name="Molnár László"] szerint a klinikákhoz kötődő Biopolisz és a buszállomás nagyállomáshoz költöztetése oldhatja majd meg a problémát. Erre a következő években, vagyis a 2020-ig tartó mostani uniós költségvetési ciklusban van esély.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!