Szeged és környéke

2016.02.26. 10:08

Árgyélus királyfi ősbemutató jön

Szeged- Az Árgyélus királyfi ősbemutatóját tartják ma 14 órakor a Szegedi Nemzeti Színházban. A daljáték egyszerre szól gyerekekhez és felnőttekhez.

F. Szalai Anna

Az Árgyélus királyfi ősbemutatóját tartják ma 14 órakor a Szegedi Nemzeti Színházban. A daljáték egyszerre szól gyerekekhez és felnőttekhez. [namelink name="Tóth Péter"], a darab zeneszerzője szerint törekedni kell arra, hogy minden korosztály tudjon azonosulni valamely szereplővel. Tündér Ilonával, Árgyélus királyfival vagy akár a bajkeverő ördögökkel.

A meseopera rendezője [namelink name="Schlanger András"], aki Bognár Róberttel együtt a szövegkönyv szerzője is. Tőle származik a darab alapötlete is, hogy olyan történetet dolgozzanak fel, amiben keveredik a líra, a dráma és a komikum. A prózai szövegkönyvet [namelink name="Várady Szabolcs"] költő dolgozta át rímekbe, a versekre Tóth Péter írt rövid, fülbemászó dallamokat.

A boldogság nem sült galamb. Fotó: Schmidt Andrea - GALÉRIA


[namelink name="Gyüdi Sándor"] színházigazgató és karmester szerint üdítő humor árad a zenéből, könnyed, táncos dallamokat komponált bele a szerző a közhelyesen komolynak tartott operába.

Az Árgyélus királyfi parádés szereposztással dolgozik: hős királyfiként Szélpál Szilvesztert, majd Szondi Pétert hallhatja a közönség, [namelink name="Gyüdi Eszter"] Tündér Ilonaként varázsolja el a közönséget. A napfényes Pomedória királyát [namelink name="Altorjay Tamás"], a sötét Zordánia uralkodónőjét [namelink name="Vajda Júlia"] alakítja. Árgyélus segítője, Márton szerepében [namelink name="Taletovics Milán"] lép színpadra, menyasszonyát [namelink name="Laczák Boglárka"] játssza.

A díszletek és a jelmez színes fantáziavilágba kalauzolja a nézőket – a látványvilág a zenével karöltve alkotja meg a darab egészére jellemző szépséget és harmóniát.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!