Szeged és környéke

2015.07.16. 20:16

Athéni Timon Újszegeden

A Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatóinak tolmácsolásában láthatják a nézők Shakespeare ritkán látható tragédiáját, az Athéni Timont ma 21.15-től az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

Munkatársunktól

Az előadás különlegessége, hogy a közönség a színpadon foglalhat helyet, a szereplők pedig a nézőtéren játszanak. A produkció, amelynek címszerepét az ötödévesek tanára, a Vígszínház népszerű művésze, Hegedűs D. Géza (képünkön) alakítja, a THEALTER Fesztivál programjának része. A darab rendezője ifj. Vidnyánszky Attila, akinek Hegedűs D. Géza korábban, amikor tanítványa az egyetemen megrendezte a Shakespeare-mű egyik jelenetét, elárulta: ez az egyik álomszerepe.

Fotó: DM

Fotó: DM
A diplomadarabban az idén végzős Marton–Hegedűs–Forgács osztály fiúcsapata mellett a Bagossy–Pelsőczi–Rába osztály négy tagja, valamint Mátyássy Szabolcs és Kovács Adrián zeneszerző lép színre. A fiatal alkotók azt keresték, hogyan fér össze a körülöttünk burjánzó nyomor és a háború a fogyasztói társadalom csillogásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!