Szeged és környéke

2019.06.19. 18:42

Az SZTE lesz a Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola fenntartója

Július 12-ig lehet jelentkezni a Heller Ödön Művelődési Ház igazgatói posztjára, a pénteki közgyűlést követően jelenik majd meg a felhívás - derült ki a kulturális bizottság ülésén.

K.A.R.

Módosul a Szegedi Szakképzési Centrum alapító okirata is, ugyanis augusztustól a Kossuth Zsuzsanna Szakképző Intézmény fenntartója az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kara lesz. A ruhaipari technikus képzést így a Móravárosi Szakgimnáziumba és Szakközépiskolába csoportosítja át a Centrum, míg a divat- és stílustervező szakképzést a Vedres István Építőipari Szakgimnáziumba viszik át.


Döntöttek arról is, hogy Zoltánfy István szegedi festőművész és pedagógus születésének 75. évfordulója alkalmából domborműves emléktáblát helyeznek el a Szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium épületére, míg Simándy József operaénekes bronz mellszobrot kap a Szegedi Szabadtéri Játékok újraindításának 60. évfordulója tiszteletére a Dóm téri Nemzeti Emlékcsarnok keleti szárnyán.

 

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!