Szeged és környéke

2008.02.14. 19:08

Bibliai tájakon énekeltek

Szeged - Betlehembe, Názáretbe és Jeruzsálembe is ellátogatott Gyimesi Kálmán szegedi operaénekes, aki papokkal együtt utazott a Szentföldre.

Bobkó Anna

Ha a muzulmánoknak életükben egyszer Mekkába kell zarándokolniuk, akkor egy hithű keresztény nem hagyhatja ki, hogy a Szentföldre látogasson – indokolta izraeli útját a szegedi operaénekes, [namelink name="Gyimesi Kálmán"], aki évekkel ezelőtt „beprogramozta" a látogatást, amelyre január közepén került sor.

– Gyulay Endrével, Szeged egykori megyés püspökével negyven éve ismerjük egymást. Tudja, hogy vallásos vagyok, ezért amikor kiderült: van egy üres hely a buszon, engem hívott el az útra. Római katolikus papokkal és diakónusokkal utaztunk együtt. Különleges élmény volt ilyen nagy tudású emberek társaságában ellátogatni a szent helyekre.

[namelink name="Gyimesi Kálmán"]. Fotó: DM/DV
A kirándulást az idegenvezetőnk, Simon Segali, születési nevén [namelink name="Székely László"] tette még érdekesebbé: történeteket mesélt. A magyar származású férfi operaénekes volt egy tel-avivi társulatban. A cezariai romok között, szakadó esőben operarészleteket énekeltünk az amfiteátrum színpadán – mesélte a művész.

Az utazók ellátogattak a Genezáret-tóhoz, a kenyér és a hal szaporításának helyére, Názáretbe és a Jordán folyóhoz, ahol Jézust megkeresztelték, majd Jeruzsálemben is elidőztek.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!