Szeged és környéke

2012.11.06. 19:11

Felszentelték a pusztamérgesi temető új lélekharangját

Pusztamérges - Kiss-Rigó László megyés püspök szentelte fel azt a harangot, amelyet Gyuris Ferencné Irénke néni adományozott a községnek.

Munkatársunktól

Az 55 kilós és 55 centi átmérőjű harangot az ország egyetlen harangöntője, [namelink name="Gombos Miklós"] őrbottyáni aranykoszorús mester készítette. A harangláb [namelink name="Börcsök István"] ezermester munkája. Az ünnepségen [namelink name="Papp Sándor"] polgármester röviden ismertette a harang születésének történetét. Irénke néni szerint nem mindenki nézi jó szemmel azt, hogy ő erre fordított jelentősebb összeget, de nem bánja. A temető lélekharangja azokért is szól, akiknek tetszik, de szól majd azokért is, akiknek nem.

Felszentelték a pusztamérgesi temető új lélekharangját. Fotó: DM/DV (Galéria)


A harang A hangon szól, kondulását a felszentelés után a jelenlévők is hallhatták. Irénke néni szólaltatta meg a harangot, majd örömmel nyugtázta, szép a zengése. A harang oldalán olvasható felirat: „Isten dicsőségére, elődeink emlékére öntetett engem [namelink name="Gyuris Ferencné"] szül: [namelink name="Sebők Irén"] 2012. évben." A másik oldalt angyalok által közrefogott községi címer és a Pusztamérges felirat díszíti, a peremén az öntőmester nevével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!