Szeged és környéke

2009.10.21. 22:42

Három kérdés - aki válaszol: Balaton Krisztina szóvivő

Szeged - 3 kérdést teszünk fel olyan embereknek, akik valamilyen okból az érdeklődés középpontjába kerültek, és olyanoknak, akik válaszolni hivatottak aktuális témákra. Balaton Krisztinát, a Szegedi Vízmű Zrt. kommunikációs vezetőjét kérdeztük az utak helyreállításáról.

Fekete Klára

- A Szegedi Vízmű Zrt. az utóbbi 4 hónapban hol és hány kilométer hosszan cserélt vezetékeket Szegeden?
– Ebben az időszakban a Szegedi Vízmű nem végzett vízvezetékcserét, csak kisebb bekötés-cseréken dolgozott, illetve eseti hibákat javított ki. Szennyvízcsatorna cseréjére közel 1 kilométer hosszban került sor a Lomnici, a Bihari, a Rom, valamint a Dankó Pista utcákban.

– Miért nem aszfaltozzák le rögtön a cserék után az utakat?
– Az egyes munkálatok elvégzését követően először az útalapot állítjuk helyre, betonozással. A betonnak megvan a meghatározott kötési ideje, hogy a megfelelő szilárdságot elérje. Időjárástól függően körülbelül egy–másfél hét után húzhatunk rá aszfaltréteget.

– Miért nem lehet gyorsítani a folyamatot?
– Amennyiben nem várnánk meg a betonozást követően a szükséges kötési időt, akkor a javított terület hamar összetöredezne, kátyúsodna, ami újabb problémákat okozna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!