Szeged és környéke

2013.07.31. 13:38

Itt az első kész szegedi troli!

Szeged – Fehérváron összerakták, Plzenben "megtöltötték tartalommal", s ahogy a PESA-villamosokat, úgy ezt is tréleren hozták le Szegedre.

Delmagyar.hu

Befutott szerda reggel az új troliflotta prototípusa Szegedre. A járművet tréler szállította a csehországi Plzenből. A véglegesítés, mérés és tesztelés után jármű várhatóan októberben tehet típusvizsgát, és a tervek szerint januárban állhat forgalomba az új szegedi 10-es trolivonalon, vagyis a tarjáni Víztorony tér és a Klinikák végállomás között. Információink szerint az idén még négy új troli érkezésére lehet számítani.

Itt az első kész szegedi troli! Fotó: Karnok Csaba (galéria)


Megírtuk: a 13-tagú flotta járműveit szerződés szerint 2014 augusztusáig folyamatosan szállítja le a magyar-cseh cégtársulás. A tendernyertes Ikarus–Skoda Konzorciumtól egyenként 800 ezer eurós (nagyjából 228 millió forint) áron szállítja le a járműveket. A cégtársulás tagja a székesfehérvári Magyar Trolibusz Kft. és a plzeni Skoda Electric a. s. A gyártás a székesfehérvári Ikarus ipari parkban kezdődött márciusban, a karosszériát májusban szállították tovább a csehországi Plzenbe, ahol beleszerelték az elektromos berendezéseket.  A járművek 18,75 méter hosszúak, 2,55 méter szélesek lesznek és 124 utast szállítanak. A színük piros a szegediek szavazatai alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!