Szeged és környéke

2010.10.24. 21:33

Kitüntetések a forradalom évfordulóján

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából október 23-án több Csongrád megyei is kapott állami kitüntetést.

Munkatársunktól

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából október 23-án a Magyar Tudományos Akadémián Almási István vásárhelyi alpolgármester a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatának kitüntetését vehette át Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettestől, a Promenad Dixieland Band alapítójaként, a város vezetésében, illetve kulturális életében végzett munkájáért. Szintén a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatának díját kapta meg Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese, az igazságszolgáltatásban végzett példaértékű bírói munkássága, vezetői tevékenysége elismeréseként.

A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét vehette át a Néprajzi Múzeumban Halász János parlamenti államtitkártól Szenti Tibor vásárhelyi író, néprajzkutató, illetve Ringler András, a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi docense.

Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Schmitt Pál köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztje polgári tagozata kitüntetést adományozta Mányoki Zsoltnak, a Szegedi Ítélőtábla tanácselnökének. A Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjét kapta Bernáth Árpád, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára, kimagasló színvonalú tevékenységért.

Simon Ferencet, a vásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium pedagógusát, Karikó Terézt, a Szegedi Nemzeti Színház Liszt Ferenc-díjas magánénekesét, énekmestert, Rozgonyi Éva Liszt Ferenc-díjas karnagyot, a Szegedi Tudományegyetem Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola tanárát a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztjével tüntették ki. A Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztjét vehette át Hegedűsné Dékány Magdolna, a vásárhelyi polgármesteri hivatal nyugalmazott kulturális referense, valamint Gresó Erzsébet, a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatala nyugalmazott osztályvezetője.

Október 23-a alkalmából a Népművészet Ifjú Mestere díjat kapta Bereczné Lázár Nóra tojásfestő.

Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön rendőr zászlóssá léptette elő Szöllősi Zoltán rendőr főtörzsőrmestert, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Szegedi Határrendészeti Kirendeltség, Határrendészeti Osztálya Szolgálati Csoportjának kutyavezetőjét. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elismerésben részesítette Beregszászy Zoltánt, a Tisza Volán Zrt. Szegedi Közösségi Közlekedési Divízió főügyeletesét és Vörös Istvánnét, a közlekedési közszolgáltató divízió kereskedelmi szakmai vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!