Szeged és környéke

2017.06.29. 11:38

Lakat került az egyik kórházi részleg ajtajára: nem láttunk felújítást, csak ott, ahova átszállították a betegeket

Az egyetem cáfolja, hogy bezárt volna a részleg, közleményükben az áll, hogy felújítási munkák miatt szervezték át az ellátást. Mi azt láttuk, hogy nem itt, hanem éppen azon a részlegen újítják fel a liftet, ahova átszállítják a betegeket.

Szlavkovits Rita

A régi II-es kórház épületében lakat került az SZTE Belgyógyászati Klinika Geriátriai Osztálya férfi részlegének bejáratára. Egy A4-es papíron azt is közlik az érintettekkel, hogy az eddig itt fekvő betegeket az osztály női részlegén helyezik el.

Szerdán délután a hvg.hu számolt be arról, hogy az országban negyedikként egy szegedi kórházi osztály is bezár a szakdolgozói hiány miatt, erről körlevélben értesítették az osztály dolgozóit. Az I. számú Belgyógyászati Kilinka Geriátriai osztály férfi részlegére kerül lakat. Ezen az osztályon többek között olyan betegeket ápolnak, akiket valamilyen okból nem tudott hazaadni a klinika, például mert otthoni ápolásuk megoldhatatlan lenne. Szegeden nincs kifejezetten ápolási osztály, ezt helyettesíti gyakorlatilag a geriátriai osztály.

Fotó: Tudósító

Fotó: Tudósító

Szerkesztőségünk megkereste a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központot azzal, hogy mi lesz a jelenleg az osztályon fekvő betegek sorsa, mennyi dolgozó hiányzik az osztályról. Kérdéseinkre válaszként az egyetem vezetése egy közleményt juttatott el, amelyben cáfolja, hogy bezárt volna a részleg. Az átmeneti bezárást azzal indokolták, hogy felújítások lesznek az osztályon, ezért kell átmenetileg máshol elhelyezni a betegeket. A furcsa csak az, hogy

a bezárt részleg környékén egyelőre semmi jele nincsen semmiféle felújításnak, ám azon a másik épületben levő emeleten, ahova még szerdán este is szállítottak a bezárt osztályról betegeket, már elkezdték a liftek felújítását, ezt el is kerítették fóliával.


Úgy látszik, itt nem zavarja a felújítás a betegek ellátását.

 

Olvasónk lefotózta a lakatot és a kiírást. Fotó: olvasó-tudósító

Olvasónk lefotózta a lakatot és a kiírást. Fotó: olvasó-tudósító

Információink szerint az I. számú Belgyógyászati Klinika igazgatójától kaptak körlevelet, hogy a szakdolgozói hiány miatt kénytelenek bezárni a részleget, ami kapacitás szűkítésével is jár. Szerettük volna megkérdezni Ábrahám György professzort is, aki telefonon csak annyit reagált megkeresésünkre, hogy semmi nem zárt be. Majd hozzá tette a klinikaigazgató, hogy amennyiben interjút szeretnénk vele készíteni, akkor a Klinikai Központ elnökétől kérjünk erre engedélyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!