Szeged és környéke

2019.04.28. 20:24

Megnyitott a trópusi lepkekert a füvészkertben

Szombaton újra megnyitotta kapuit a trópusi lepkekert Szegeden, az SZTE Füvészkertben, egészen szeptember 30-áig látogatható a tizennyolc pillangófaj mintegy négyszáz színpompás, trópusi képviselője.

Kiss Anna

Lapunk kérdése [namelink name="Szatmári Mihály"] ügyvivő szakértő elmondta, Közép-Amerikából, Costa Ricából érkeznek az élőlények, az utóbbi időben már csak onnan szerzik be a lepkéket, amelyek sajátos környezetet, 30-35 Celsius-fokos hőmérsékletet és 70 százalékos páratartalmat igényelnek.


Ezt egy trópusi esőerdőt idéző fóliaházban oldották meg. Hozzátette, a nagyobb pillangók egy hónapig, míg a kisebbek két-három hétig élnek, mindannyian citrusfélékkel táplálkoznak. Szatmári Mihály hangsúlyozta, a fővárosi lepkeház után csak a szegedi füvészkertben létezik hazánkban trópusi lepkekert.

 

Galéria kép


Megtudtuk, folyamatosan cserélődnek a kert lakói, jelenleg most is több száz báb előbújását várják, a látogatók ezeket is szemügyre vehetik a bábszekrényben. A már kikelt pillangók szemet gyönyörködtető módon libbennek virágról virágra, levélről levélre, cseppet sem aggódva azon, hogy a házban emberek tartózkodnak.


Mindenki testközelből figyelheti meg a szebbnél szebb színekben pompázó rovarokat. Főként napsütéses időben aktívak a pillangók, esőzéskor inkább összecsukott szárnyakkal pihennek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!