Szeged és környéke

2019.01.24. 15:01

Mi fényképeztünk, Önök felismerték a képeket - ilyen lett a szegedi szobrok teszt eredménye

Szegeden nap mint nap elmennek az emberek ezek mellett a szobrok mellett. A legtöbbeknek az is megmaradt, hogy hol látta őket. Eredmények.

Tóth Zoltán

Múlt héten Szeged régebbi épületeiről készítettünk egy gyors játékot, amin ugyanolyan jól szerepeltek a kitöltők, mint a mostani tesztünkön. Szerdán néhány szobrot fotóztunk le, és szerkesztettünk össze egy tesztbe. Ezek mellett nap mint nap elhaladnak az emberek, és úgy tűnik, a legtöbbeknek az is megmaradt, hogy hol látta azokat.


Átlag tízből kilenc szobrot felismertek a kitöltők. A legtöbben a Kislányt és a pulikutyát ismerték fel, itt a helyes válaszok aránya 96,5% volt. Az alkotás Kligl Sándor szegedi szobrászművész Utcazenész-kompozíciójának a része, és 2002-ben avatták fel. A bronzkutyust 2015-ben egyszer a helyéről is kidöntötték, de rövid időn belül helyreállították.

 

Az alkotás Kligl Sándor szegedi szobrászművész Utcazenész-kompozíciójának része. Kép: Tóth Zoltán

Az alkotás Kligl Sándor szegedi szobrászművész Utcazenész-kompozíciójának része. Kép: Tóth Zoltán


A legkevesebben a Tisza Lajos szobrát és a Szegedi 3. Honvéd Huszárezred emlékművét találták el, mindazonáltal ezeknél is meglehetősen magas volt a jó válaszok aránya, 82,7%.

 

Fotó: Tóth Zoltán

A Szegedi 3. Honvéd Huszárezred emlékműve. Fotó: Tóth Zoltán

 

Tisza Lajos szobra a Széchenyi téren. Fotó: Tóth Zoltán

Tisza Lajos szobra a Széchenyi téren. Fotó: Tóth Zoltán


Aki szeretné kipróbálni magát a tesztben, az még mindig megteheti:


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!