Szeged és környéke

2015.10.27. 20:12

Mórahalmon pihen Horgas Eszter

Mórahalom - Mórahalmon pihen Horgas Eszter. A nemzetközi hírű fuvolaművész, akit most a Hungary's Got Talent című műsor zsűritagjaként ismerhet meg az ország, rendszeresen látogat el ide. Azt mondja, ilyenkor semmittevéssel telnek napjai - számára ez az igazi kikapcsolódás.

Timár Kriszta

A Hungary’s Got Talent élő show-jainak megkezdése előtt Mórahalmon pihen néhány napig [namelink name="Horgas Eszter"]. Az RTL Klub tehetségkutató műsorának egyik zsűritagja rendszeres vendég a városban – egy szegedi ismerőse hívta meg ide évekkel ezelőtt, ő pedig megszerette.

– Szeretem, ha visszajárhatok ismerős helyekre, ahol jól érzem magam – mesélte, miért tér vissza időről időre a Szeged melletti kisvárosba. – Ráadásul imádom a gyógyvizeket, jót tesz a fuvolázástól megterhelődött tartóizmaimnak. Vagyis ahol ázhatok, ott mindig jó helyen vagyok.

Horgas Eszter ezúttal lányával és az ő párjával érkezett négy napra. – Bár most szerencsére nyáron is együtt utazhattunk el Lilivel egy turnémra, általában kevés időt tudunk együtt tölteni. Eddig sem volt egyszerű szabadidőt találnom magamnak, a tehetségkutató miatt azonban most még ennél is kevesebb lesz. Ezért hatalmas ajándék most ez a pár nap – mondta a fuvolaművész, aki nem is tervez mást, mint pihenést.

– Hoztunk társasjátékot, fürdünk, sétálgatunk, beszélgetünk, vagy csak egyszerűen ülünk a szállodában, és hagyjuk, hogy teljen rajtunk az idő. Nekem, akinek szó szerint percről percre be van osztva az élete, ez a legnagyobb élmény: hogy azt érzem, mindenre ráérek.

Új munkájáról, a Hungary’s Got Talentről Horgas Eszter úgy fogalmazott: furcsának tartotta, amikor megkeresték, de örül, hogy a műsor készítői nem klasszikus celebekkel töltötték meg a zsűripultot. Jól is érzi magát ebben az új világban – bár a válogatások első napján úgy gondolta, rosszul döntött, amikor elvállalta ezt a felkérést.
 

Mórahalmon pihen Horgas Eszter. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

– Bedobtak bennünket a mélyvízbe, csupa tehetségtelen ember jött kezdésként. Fejgörcsöt, sírógörcsöt kaptam, hiszen mindegyik érdektelen volt, nem lehetett róluk mit mondani. Márpedig ebben a műsorban nem csak az a feladatunk, hogy gombot nyomkodjunk. Mindenkiben meg kell találni az érdekeset, és kihozni belőle, amit csak lehet. Én meg csak ültem ott, és azt kérdeztem: tényleg ilyen embereket kell majd két és fél hétig néznem? Aztán persze kiderült, hogy rengeteg tehetséges ember jött el, így bátran állíthatom: akik az élő show-ig jutnak, egytől egyig zseniálisak.

Horgas Eszter azt is elárulta lapunknak: bár megkérdezték tőle, milyen karakterű zsűritag lesz, ő nem szeretné, ha beskatulyáznák. Az viszont biztos, hogy karakán egyéniség. Azt is felvállalja, ha valamivel nem hajlandó azonosulni. – Többször is előfordult, hogy azt mondtam a válogatások során: ebben nem veszek részt. Én akkor valóban elhagytam a színházat, mert azt gondolom, van, ami nem oda való. Az előadó-művészet ugyanis komoly dolog, és nem szeretem, ha öncélú magamutogatásba megy át.

Arra a kérdésre, nem fél-e attól, hogy a műsornak köszönhetően celebbé válik, Horgas Eszter határozott nemmel felelt.  – Mindannyian szakmával rendelkezünk, komoly dolgokat tettünk már le az asztalra. Ilyen emberek nem lesznek celebbé. Én fuvolaművészként ülök annál az asztalnál. Ha nem így lenne, nem is vállaltam volna. Így tettem több mint tíz éve is – akkor 30 millió forintos gázsiról mondtam le, mert nem voltak hajlandók kiírni a nevemet, csak az arcomat akarták használni. Azt gondolom, akinek a szakmája a legfontosabb, bármennyit szerepelhet a tévében, soha nem változik ez meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!