Szeged és környéke

2012.01.18. 22:05

Nagy Imre Erik Ave Mariája a győztes

Szeged - A Szeged-Tápén élő zongorista, karmester és zeneszerző, Nagy Imre Erik Ave Maria című kompozíciója győzött a www.free-scores.com világversenyén.

Munkatársunktól

Az online portál a világ legnagyobb digitalizált kottákat és partitúrákat kínáló honlapja, amely – többek között a nevezetes Ricordi Kiadó támogatásával – öt kategóriában indított nemzetközi viadalt komponisták számára. [namelink name="Nagy Imre Erik"] Ave Mariája orgonakíséretes duett, amelyből [namelink name="Szécsi Edit"] szoprán, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar Magánének Tanszékének docense és egy orvostanhallgató, [namelink name="Kóra Szilvia"] alt közreműködésével készült a versenyben indított hangfelvétel. A szegedi komponistának a choral kategóriában 81 zeneszerző közül sikerült bekerülnie a 12 döntős közé. A portálon kedd éjfélig voksolhattak a regisztrált felhasználók – zömmel muzsikusok – a versenyző művekre. A döntőben olyan neves szerzők küzdöttek a végső győzelemért, mint például Serban Nichifor, a bukaresti zeneakadémia professzora vagy Schoonenbeek Kees holland komponista.

Nagy Imre Erik zeneszerző tápéi ministúdiójában. Fotó: Schmidt Andrea

Nagy Imre Erik zeneszerző tápéi ministúdiójában.
Fotó: Schmidt Andrea

Nagy Imre Erik szerdára virradó éjjel értesült arról, hogy az ő duettje kapta a legtöbb szavazatot, így a második helyen befutott lengyel Grzegorz Miskiewicz és a harmadik francia Pierre Manchot előtt sikerült megszereznie a végső győzelmet. Lapunknak elmondta: az első díjjal professzionális stúdiótechnikai berendezést nyert, amelyet jól tud majd használni munkája során. Azt reméli, [namelink name="Gyimesi Kálmán"] operaénekessel, Szeged díszpolgárával készíti majd az első hangfelvételt az új technikával: olasz dalokat rögzítenek professzionális minőségben. A győzelemmel lehetőséget kap arra is, hogy a zenészek körében népszerű portálon elérhetőek legyenek a kottái, és segítséget kaphat szerzeményeinek menedzseléséhez. A győztes Ave Mariát már játssza a Mária Rádió, és más adók is műsorukra tűzik, valamint a verseny honlapján is meghallgatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!