Szeged és környéke

2017.06.23. 16:08

Parkolóvá válik a dühöngők egy része

Szeged - Nem mutatták legszebb arcukat a kerítéssel körbevett szegedi betondühöngők a diákoknak a vakáció első napjaiban. Sok pálya olyan rossz állapotban van, hogy balesetveszélyes használni.

Kiss Gábor Gergő

Nem nyúlnak a Bartók téri pályához


A Bartók térre 10 éve műfüves focipályát ígért egy területcsere után egy vállalkozó, de végül semmi nem lett az ügyletből. A foci- és a kosárpálya sincs jó állapotban, az aszfalt töredezett, betonkúpok törtek fel bennük. – A közeljövőben a városüzemeltetési iroda és a környezetgazdálkodás sem tervez itt nagyobb beavatkozást, folyamatosan javítgatják a pályát, amikor szükséges. Tizenegy éve volt teljes labdafogókerítés-csere, hat éve kisebb felületeken hálócsere történt – mondta Nagy Sándor.

– Nagyon rég láttam utoljára gyerekeket a Margaréta utcai dühöngőben játszani. Szerencsére a közmunkások rendszeresen gyomlálják, így nem nő benne égig a gaz – mondta a Gigi névre hallgató 5 éves mopszát sétáltató Zsófi. Tegnap kitört a vakáció, a játszótereket gyerekek lepték el, de a város többnyire igen rossz állapotban levő kerítéssel körbevett betonpályáin csak egy helyen találtunk sportolókat. [namelink name="Szilágyi Csaba"] lányával, fiával és annak barátjával lábtengózott a már szebb napokat is látott Cső utcai betonpályán.


– A gyerekek kérése volt, hogy a szünidő első napján ide jöjjünk lábtengózni. A közeli Kukorica utcában lakunk, és hetente-kéthetente egyszer lejövünk ide – mondta az édesapa. Szerinte ez a város talán még legjobb állapotban levő dühöngője, tengózásra kiváló, focizni benne a repedések és betonfelhólyagosodások miatt már veszélyesebb lenne.


– A hálót mi hozzuk, és jól elszórakozunk itt. Szükség lenne néhány ilyen pálya megtartására és felújítására. A közelben levő másik két hasonló dühöngőt a Margaréta és a Vág utcában egyáltalán nem használjuk – magyarázta.

A Gigi névre hallgató mopszot gazdája szívesen megmozgatná egy zárt kutyafuttatóban. A Margaréta utcai dühöngőt a kutyások örömére át lehetne alakítani ilyenné. Fotó: Karnok Csaba

A Gigi névre hallgató mopszot gazdája szívesen megmozgatná egy zárt kutyafuttatóban. A Margaréta utcai dühöngőt a kutyások örömére át lehetne alakítani ilyenné. Fotó: Karnok Csaba

[namelink name="Solymos László"], a körzet önkormányzati képviselője azt mondta, hogy a város dühöngőit a környéken élők igényei szerint próbálják fejleszteni. – A Cső utcaihoz nem nyúlunk, ám a Vág utcai dühöngőből lakossági óhajra parkoló lesz. A Margaréta utcait zárt kutyafuttatóvá lehetne alakítani, mert sok a környéken a kutyatartó, zárt futtató viszont a Vértónál van legközelebb – magyarázta az alpolgármester.


– Ez remek hír lenne, mert a Vértó tényleg messze van ide. A zárt futtató talán a felelősebb kutyatartásra is ösztönözné az embereket a környéken. Ott szabadon lehetne elengedni a kutyákat, és a piszkukat is többen szednék össze utánuk – morfondírozott Zsófi.

 A Vág utcai dühöngő környékét messze elkerülik a gyerekek. Sportolásra alkalmatlan, parkolót terveznek a helyére. Fotó: Karnok Csaba

A Vág utcai dühöngő környékét messze elkerülik a gyerekek. Sportolásra alkalmatlan, parkolót terveznek a helyére. Fotó: Karnok Csaba

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester azt mondta: a 40 éve épült lakótelepeken a gyerekek felnőttek, kevesebben használják már a dühöngőket, viszont a kocsitulajdonosok száma jelentősen megnőtt. – Az én körzetemben is átalakítottuk már a Kemes utcai óvodával szembenit parkolóvá – közölte. Elmondta, hogy a zöldváros programban Odessza városrészben két, Belső-Tarjánban négy aszfaltos pályát újítanak fel a jövőben. Tarjánban egy dühöngőből gyermek KRESZ-pálya, egy másikból kulturális és közösségi tér lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!