Szeged és környéke

2015.02.21. 14:05

Rotary adomány a meggyilkolt forráskúti nő kisfiának

Forráskút - 175 ezer forint támogatást adott át a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged a két éves Borbás Kevinnek és nagymamájának szombaton délelőtt Forráskúton.

Kiss Gábor Gergő

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged adott pénzbeli támogatást a tavaly novemberben meggyilkolt forráskúti B. Vivien kisfiának. Jótékonysági báljukon a szegedi [namelink name="Nagy László"] magyar válogatott kézilabdás mezéért befolyt 175 ezer forintot adták át Vivien családjának szombaton. A nő anyja a mai napig nem tudja, hogy mi okból oltotta ki lánya életét Vivien gyerekkori barátja.

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba
175 ezer forint támogatást adott át a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged a két éves Borbás Kevinnek és nagymamájának szombaton délelőtt Forráskúton. Az asszony 22 éves lányát - ahogy megírtuk - B. László tavaly novemberben a forráskúti Fő utca 28. szám alatti házában az ügyészség gyanúja szerint durván, többször bántalmazta, majd megfojtotta. Vivien holttestét a rendőrök a ház melléképületében találták meg a gyilkosság másnapján. Vivien kisfiát azóta nagymamája, Deák Anikó neveli. A családot lapunk is támogatta: Lapcom alapítványunk olvasóink segítségével karácsony előtt adott át a családnak pénzt és egyéb ajándékokat a Rotary adventen a Széchenyi téren.

- Január közepén tartottunk jótékonysági bált, amin a magyar válogatott kézilabdás Nagy László aláírt mezére is lehetett licitálni. Laci mezét válogatott társai is aláírták, célzottan a kis Kevin megsegítésére indítottuk az aukciót a bálon. A mez végül 175 ezer forintért kelt el - mondta [namelink name="Nagy Miklós"], a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged soros elnöke.

A mezárverés ötletével Nagy László édesanyját Vivien apukájának egykori kollégája kereste meg. [namelink name="Radics Ildikó"] szintén azonnal a jó ügy mellé állt, fia mezét Borbásék forráskúti otthonában ő adta át a nyertes licitáló Tompai Attilának.

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba
- A mez a nappalimba kerül egy üvegkeret alá. Szeretem a sportot, de mikor megtudtam, hogy a mezért kínált összegből Kevint és nagymamáját fogják támogatni, komolyan elkezdtem licitálni - mondta a férfi.

A kisfiú nagymamája elmondta, Kevin anyukája elvesztése után is jó, nyugodt kisfiú maradt. Az asszony azonban máig nem tudja, és a hatóságoktól sem kapott választ arra, hogy Vivien gyerekkori barátja, B. László mi okból végzett lányával. A gyilkosság helyszíne, B. László háza a mai napig üres, de állítólag a fiú apja új családjával hamarosan beköltözik oda. [namelink name="Deák Anikó"] érthető módon a mai napig nem tudta feldolgozni lánya tragikus elvesztését. A Bors napilap segítségével kereste meg őt [namelink name="Zahorán Ágnes"], akinek egyetlen lányát 2013 augusztusában Békéscsabán bántalmazta puszta kézzel akkor 20 éves barátja, S. Kristóf.

- Sokat beszélünk Facebookon, tartjuk egymásban a lelket, az elmúlt hónapokban jó barátnők lettünk. Áginak, mivel egyetlen gyermekét vesztette el, senkije nem maradt. Szeretném, ha ő lenne Kevin tiszteletbeli nagymamája, mivel nekem már az anyai feladatokat kell ellátnom - mondta Deák Anikó.

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba
S. Kristóf ügyében éppen a múlt héten született meg az első fokú ítélet: a férfit a Gyulai Törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte. Feltételesen szabadságra leghamarabb 25 év múlva kerülhet.

- Bízom benne, hogy a lányom gyilkosa még ennél is súlyosabb ítéletet fog kapni - mondta Deák Anikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!