Szeged és környéke

2016.07.18. 23:05

Szabó Bálint polgármester akar lenni

Nem Szegeden, hanem Csepregen. A Cserepes sori kereskedők szószólójaként elhíresült Szabó Bálint ezt hétfő délután osztotta meg a Facebook oldalán. <br>

Munkatársunktól

A Szombathelyhez közeli, Vas megyei kisvárosban több mint 3200-an élnek. Szabó 1982-ben született Szombathelyen, családjával előbb Bükön, majd Csepregen élt. 2002-ben már indult Csepreg polgármesteri székéért. Hat százalékkal alulmaradt, de a képviselő-testületbe bejutott.


Szabó 2006-ban költözött Szegedre, ahol kezdetben porszívóügynökként dolgozott, majd megalapította a követeléskezeléssel foglalkozó Likvid Kontroll Kft.-t. Mostanában leginkább a bérletidíj-emelés ellen tiltakozó Cserepes sori kereskedők szószólójaként került be a hírekbe.


A csepregi képviselő-testület májusban oszlatta fel magát. Sajtóhírek szerint a város anyagi helyzete volt a konfliktus alapja. Az MTI szerint a fideszes polgármester nem adott megfelelő tájékoztatást a város anyagi helyzetéről, úgyhogy feloszlott a testület.

Az időközi polgármester- és képviselő-választást szeptember 25-én tartják a Vas megyei településen.


Szabó Bálint azt írta hétfőn a Facebook oldalán, "már csak 69 nap az önkormányzati választásokig...Vállalom sokak felkérését: indulok polgármesternek és képviselőnek egyaránt, mert tenni akarok Csepregért, a Városért!"

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!