Szeged és környéke

2011.04.26. 20:18

Szemétgyűjtési akció önkéntes alapon

Szeged - Országos hulladékgyűjtő akciót szervez a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium az Önkéntes Központ Alapítvánnyal együttműködve május 21-én.

Munkatársunktól

A TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű program célja, hogy felhívja a figyelmet arra: megfelelő hulladékgyűjtéssel óvhatjuk környezetünket, értékeinket. A helyi közösségek hulladékgyűjtő munkájának óriási sikerét Európa számos országából vett példa igazolja: Észtországban 50 ezer önkéntes 10 ezer tonna hulladékot gyűjtött össze 5 óra alatt. Hasonló sikereket remélnek a szervezők a hazai akciótól is. A teszedd.hu online regisztrációs felületen a gyűjtés helyszínének meghatározásával jelezhetik részvételüket az önkéntesként vagy támogatóként csatlakozni szándékozók.

A szervezők nemcsak a gyűjtésben, hanem az illegális hulladéklerakó helyek feltérképezésében is számítanak az akcióhoz csatlakozók segítségére. Az általuk feltöltött koordináták segítségével készül majd el Magyarország első „szeméttérképe". Azért hasznos ez, mert segíti a szebb környzet megteremtésért folytatott küzdelmet.

Az akcióban részt vesznek az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság dolgozói is, akik több helyszínen, több településen gyűjtik a hulladékot az önkéntesek segítségével. Bővebb információ: www.teszedd.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!