Szeged és környéke

2019.01.28. 17:44

SZTE Start ösztöndíjprogram: támogatják a középiskolai végzősöket

A Szegedi Tudományegyetem ösztöndíjprogramjával azokat a tehetséges, végzős középiskolai diákokat kívánják támogatni, akik idén első helyen jelentkeztek az SZTE valamely képzésére.

Ismét meghirdeti SZTE Start ösztöndíjprogramját a Szegedi Tudományegyetem, mellyel azokat a tehetséges, végzős középiskolai diákokat kívánják támogatni, akik idén első helyen jelentkeztek az SZTE valamely képzésére.

Az ösztöndíj összege személyenként minimum ötven-, maximum százezer forint. Az odaítélt ösztöndíjat beiratkozás után az egyetem egy összegben folyósítja. Az ösztöndíjasok azonban nemcsak egyszeri pénzjuttatást, hanem az egyetemi beilleszkedést segítő mentori támogatást és tehetséghálózati tagságot is kapnak, továbbá részt vehetnek a szakmai fejlődésüket segítő speciális kurzusokon, ingyenesen használhatják a Tehetség könyvtárat, valamint igénybe vehetik az SZTE Tehetségpont kedvezményrendszerét is.


Az ösztöndíj odaítélésénél az SZTE figyelembe veszi a tanulmányi átlagot, az érettségi eredményt, a nyelvismeretet és a szakmai versenyeken nyújtott teljesítményt. Az SZTE Start ösztöndíjra a Modulo felületén keresztül lehet pályázni február 1-jétől július 11-éig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!