Szeged és környéke

2008.04.10. 14:50

Tizennyolc évet kapott a 21 éves baksi gyilkos

Baks - Tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a 21 éves baksi fiatalembert, aki tavaly húsvétkor meggyilkolt egy 98 éves egyedül élő idős asszonyt.

A férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és szemérem elleni erőszak bűntettével vádolták. A táblabíróság határozatával helybenhagyta az első fokú Csongrád Megyei Bíróság ítéletét, így az jogerős.

A férfi két ismerősével tavaly húsvétkor Bakson locsolkodott, így találkoztak az utcán álldogáló asszonnyal. A három férfi az asszonyhoz lépett, meglocsolták, majd ketten szóval tartották az utcán, míg egyikük bement a házba és az asszony értékei után kutatott. Tíz perccel később az a szomszéd, akinél a férfiak korábban locsolkodtak, meglátta, mit művelnek, rájuk szólt, hagyják békén az idős asszonyt, menjenek el. A két férfi odébb állt, de harmadik társukat már nem tudták értesíteni, hogy az asszony visszamegy a házba. Az asszony azonnal észrevette a kutatgató férfit, aki az idős nőt ököllel arcon csapta, majd a földre eső asszonyt tovább verte, mellkasát összenyomta, karjait szorongatta, fojtogatta, töbször megrúgta. Ezután a nő védekezésre képtelen állapotát fajtalankodásra használta fel, egy pontosan nem azonosítható tárggyal a hüvelyébe hatolt.

Mivel a férfi a házban nem talált semmi értéket elment, de előtte az asszonyt átvonszolta a konyhába, ahol az ágyra ültette, majd a fejét az elé rakott hokedlire támasztotta. Ezzel azt a látszatot akarta kelteni, hogy a nőt baleset érte. Az idős asszony a támadást 2-4 órával élte túl, majd fulladás következtében meghalt. Életét - a sérülések ellenére - az idejében érkező orvos, vagy akár egy laikus is meg tudta volna menteni.

Címkék#Baks

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!