Szeged és környéke

2008.05.28. 22:39

Tűzoltó-olimpiára készül a többszörös magyar bajnok úszó

Szeged - Tizenegyszeres magyar úszóbajnokként, világkupa ötödik helyezettként a vizet ma már legtöbbször csak oltásra használja Szentesi Szabolcs. A 29 éves tűzoltó őrmester egy éve cserélte le a habokat a lángok kedvéért. Most a tűzoltó-világjátékokra készül.

Kiss Gábor Gergely

Liverpoolba, az augusztus végén megrendezendő tűzoltó-világjátékokra megy a szegedi Szentesi Szabolcs őrmester – úszni. A 29 éves fiatalember akár a pekingi olimpiára is készülhetne: a 2000-es sidney-i ötkarikás játékokon csak a fővárosi lobbi miatt nem szerepelhetett országos bajnokként legerősebb számában, a kétszáz méteres hátúszásban.

– Egy pesti srác és köztem kellett választani. Mivel hazánkban az úszás fellegvára a főváros, mellette döntöttek az illetékesek – mondta Szentesi Szabolcs. Nem ebbéli csalódottsága, hanem főiskolai tanulmányai miatt távolodott el a versenyektől, pedig egy ideig még az úszópápa, Széchy Tamás keze alatt is fejlődhetett a tizenegyszeres magyar bajnok úszó. Elmondta: ez idő alatt ő nem tapasztalta az egykori edző legendás keménységét.

Szentesi Szabolcs tűzoltó őrmester egy éve cserélte le a habokat a lángok kedvéért Fotó: Schmidt Andrea

Szentesi Szabolcs tűzoltó őrmester egy éve cserélte le a habokat a lángok kedvéért
Fotó: Schmidt Andrea

Czene Attilával viszont barátságba került, ám az idő múlásával a szegedi olimpikon a tánc, Szentesi Szabolcs a tűz felé nyitott. – Testnevelés–rekreáció diplomával a zsebemben tanári állást nehéz találni – magyarázta a fiatalember. Ezért döntött egy éve a tűzoltóskodás mellett. Nem is gondolta, hogy új munkahelyén is mindennap medence fogadja. – A kánikulában egy-egy bevetés után itt hűsölhetünk – magyarázott a medence funkciójáról Szentesi Szabolcs. Talán vizesmúltjának is köszönheti, hogy állítása szerint a tűzoltófecskendővel igen jól tud célozni.

Erre nem, de korábbi tempóira mindenképp szüksége lesz az augusztusi melegben. Nem a kánikulában égő tarló közepére kell betempóznia: az ekkor rendezett tűzoltó-világjátékokon ötven és száz háton, valamint négyszáz gyorson képviseli egyedüli szegediként az országot. Szabolcs már hangolódik a nagy eseményre: hetente egyszer öt-hat ezer méter leúszásával próbálja visszaszerezni régi formáját.
 

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!